LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj za studentske znanstvene i stručne radove

Prijavite rad za godišnju nagradu Hanfe i osvojite čak do dvije tisuće eura

Tri najbolja rada nagradit će se novčanim iznosima od 2000 eura neto za najbolji rad, 1300 eura neto za drugoplasirani rad te 650 eura neto za trećeplasirani rad.

Tri najbolja rada nagradit će se novčanim iznosima od 2000 eura neto za najbolji rad, 1300 eura neto za drugoplasirani rad te 650 eura neto za trećeplasirani rad.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga – Hanfa, objavljuje poziv namijenjen zainteresiranim apsolventima ili studentima za prijavu na natječaj za najbolje studentske znanstvene i stručne radove, pod nazivom Godišnja nagrada Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2024. godinu.

Namjera je Hanfe ovim pozivom dodatno unaprijediti suradnju s visokim učilištima i potaknuti studentsku zajednicu da se pobliže i na praktičnoj razini upozna sa zbivanjima na financijskim tržištima. Osim navedenog, taj oblik suradnje omogućit će interaktivnost studenata s regulatornim tijelom sektora financijskih usluga u Republici Hrvatskoj. Neposrednim uvidom u procese na tržištu financijskih usluga studenti imaju priliku unaprijediti vlastitu kreativnost i razviti vještine znanstvenog istraživanja i rasuđivanja te nadograditi znanja i vještine stečene tijekom studija.

Inovativni projekt dvojice studenta osvojio cijenjenu nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost 2024.”


Zainteresirani radovima trebaju obraditi jednu od predloženih tema:
  • Kako se demografski i makroekonomski utjecaji odražavaju na mirovinske sustave: analiza izazova i perspektiva
  • Kritički osvrt na nadzor financijskog sustava: uloga i perspektiva zaštite potrošača u financijskom sustavu
  • Transformacija upravljanja financijama: utjecaj umjetne inteligencije na investicijske odluke i strategije
  • Od zombija do rastućeg tržišta: kako dugoročno privući investitore i oživjeti hrvatsko tržište kapitala?
  • Digitalne valute i tradicionalni financijski sustav: ljubavna priča ili trilerski razlaz?

Poziv je namijenjen isključivo osobama koje su studenti ili apsolventi preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija, integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija ili preddiplomskog stručnog studija i specijalističkog diplomskog stručnog studija.

Umjetnički radovi studenata izloženi u Etnografskom muzeju u Zagrebu


Tri najbolja rada nagradit će se novčanim iznosima od dvije tisuće eura neto za najbolji rad, 1300 eura neto za drugoplasirani rad te 650 eura neto za trećeplasirani rad. U slučaju suautorstva nagrada se dijeli na jednake dijelove između autora, pri čemu je broj suautora limitiran na najviše tri. Ako nijedan rad koji pristigne na ovaj poziv svojom kvalitetom ne zadovolji kriterije povjerenstva, povjerenstvo ima pravo ne dodijeliti nijednu od nagrada. Obavijest o odlukama povjerenstva i upravnog vijeća Hanfe objavit će se na internetskim stranicama Hanfe.

Stručni rad predaje se u formi znanstvenog članka, i to u obliku izvornog znanstvenog članka, preglednog rada ili stručnog članka. U razmatranje će se uzeti radovi koji se dostave, odnosno predaju preko poveznice na internetskoj stranici Hanfe, do 31. kolovoza 2024. godine, do 16 sati. Stručno povjerenstvo za ocjenu radova osnovano unutar Hanfe razmotrit će, pregledati i evaluirati sve radove koji budu dostavljeni unutar navedenog roka i zadovoljavaju uvjete natječaja. Povjerenstvo će predložiti, a upravno vijeće Hanfe donijet će odluku o izboru najboljih stručnih radova.

U tijeku natječaj za dodjelu nagrade za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštineDetaljne informacije o formi i strukturi rada, dodatnoj dokumentaciji te načinu dostave možete pronaći ovdje, a sam rad možete predati ovdje. Za sve dodatne informacije povezane s ovim pozivom obratite se upitom na adresu elektroničke pošte strucni.rad@hanfa.hr.
IZVOR: HANFA, PR
FOTO: GRAPIX, ILUSTRACIJA