LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Prijave za program Climate KIC – Pioneers into Practice otvorene do 11. travnja

Pioneers into Practice program je profesionalne mobilnosti i edukacije te svojom ambicioznošću želi ukazati na nove generacije inovatora u području klimatskih promjena. Prijave su otvorene do 11. travnja 2019. godine, požurite!

Pioneers into Practice program je profesionalne mobilnosti i edukacije te svojom ambicioznošću želi ukazati na nove generacije inovatora u području klimatskih promjena. Prijave su otvorene do 11. travnja 2019. godine, požurite!

Pioneers into Practice europski je program profesionalne mobilnosti i edukacije koji za cilj ima promicanje razvoja vještina i stvaranje inovativnih i učinkovitih projekata u borbi protiv klimatskih promjena, a obuhvaća i nastoji dobro povezati stručnjake iz područja industrije, akademske zajednice, privatnog i javnog sektora, istraživačkih institucija i neprofitnih organizacija. Ove godine provodi i regrutaciju za koju se zaprimaju prijave zaključno s 11. travnjem 2019. godine

Taj se program održava već devetu godinu zaredom, a tek će od ove godine trajati u Hrvatskoj od svibnja do studenoga. Sastoji se od razmjene u trajanju od četiri do šest tjedana, radionica, e-učenja i stručnoga mentorstva.

 – Program isprepliće teoriju i praksu, profesionalni razvoj i timski rad, regionalne prioritete i europske perspektive. Tijekom programa polaznici usvajaju nove vještine o temama tranzicije i sustavnog razmišljanja, novim poslovnim modelima, prilagodbi i ublažavanju klimatskim promjenama, sudjeluju u vježbama i grupnom radu i šire mrežu profesionalnih odnosa.  –  naglašeno je na stranici Pioneers Into Practice Croatia.

Kako biste postali članom programa, morate ispuniti nekoliko uvjeta. Morate posjedovati sveučilišnu diplomu iz područja vezanoga za klimu i klimatske promjene, održivoga razvoja ili druga slična titula iz relevantnoga područja je poželjna. Potrebne su vam barem dvije godine iskustva u traženom području (rad ili volontiranje), trebate biti predani borbi protiv klimatskih promjena i imati želju za sudjelovanjem u zajednici stručnjaka s istim ciljem, a također je potrebno napredno poznavati engleski jezik i moći sudjelovati u svim aktivnostima programa (razmjena, e-učenje, radionice). 

Internetska stranica Pioneersa navodi i glavne ciljeve programa: svojom ambicioznošću želi podržati razvoj nove generacije inovatora u području klimatskih promjena koji su sposobni razumjeti i poticati tranziciju društva prema niskougljičnom.

Detalje oko prijave možete saznati na poveznici gdje je objašnjeno što konkretno vaš životopis mora sadržavati i na kojem jeziku mora biti napisan. Prijave su otvorene do 11. travnja 2019. godine Nemate puno vremena stoga požurite s ispunjavanjem prijavnice i čekajte poziv na razgovor.

FOTO: PIXABAY