LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt Fakulteta organizacije i informatike

Prezentirani rezultati projekta E-DigiLit

Fakultet organizacije i informatike u petak prezentira rezultate projekta o digitalnoj pismenosti.

Fakultet organizacije i informatike u petak prezentira rezultate projekta o digitalnoj pismenosti.

U petak, 8. travnja 2022. s početkom u 09 i 30 sati će se na Fakultetu organizacije i informatike održati prezentacija rezultata projekta E-DigiLit (“Enhancing Digital Literacy of University Students” – “Unapređenje digitalne pismenosti studenata na visokim učilištima”). Projekt je započeo u rujnu 2019. godine s ciljem podizanja razine digitalne pismenosti studenata uključenih u tercijarno obrazovanje. 

Ciljevi projekta su: razviti okruženje za postizanje vještina digitalne pismenosti, unaprijediti vještine digitalne pismenosti studenata, doprinijeti razvoju kapaciteta sveučilišta u području digitalne pismenosti, i olakšati pristup izvorima digitalne pismenosti.
 

Koordinator projekta je Sveučilište Dokuz Eylül (Turksa), a partneri su Fundacion Unıversitaria San Antonio (Španjolska), Sveučilište Coventry (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Organizatori i domaćini ovog događaja su članovi projektnog tima sa Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Valentina Kirinić, voditeljica projekta, prof. dr. sc. Dragutin Kermek, prof. dr. sc. Violeta Vidaček Hainš, doc. dr. sc. Matija Novak, mr. sc. Lana Škvorc te izv. prof. dr. sc. Predrag Oreški s Učiteljskog fakulteta. Očekuje se dolazak oko 80 registriranih sudionika iz škola, poduzeća i institucija.

Uz prezentaciju aktivnosti i rezultata projekta biti će održana i dva pozvana predavanja: Važnost digitalne pismenosti, predavača Žarka Čižmara, izvršnog direktora Telecentra te Uloga sveučilišta o edukaciji o digitalnoj pismenosti, red. prof. dr. Marjana Krašne s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mariboru. Dio agende je također prezentacija rezultata edukacije nastavnika za održavanje tečaja Digitalna pismenost, prezentacija primjene Vodiča za nastavnike te prezentacija probnog izvođenja tečaja Digitalna pismenost kojeg je uspješno završilo 56 studentica i studenata.

Cilj ovog događaja je promoviranje digitalne pismenosti, razmjena mišljenja te prikupljanje prijedloga o mogućim načinima promoviranja i buduće primjene rezultata projekta u društvu. Naime, rezultati projekta E-DigiLit i tečaja „Digitalna pismenost“ mogu se, zahvaljujući bogatom kurikulumu koji obuhvaća 25 lekcija u pet nastavnih cjelina – područja digitalnih kompetencija, primijeniti u području javne uprave i svih institucija u vertikali obrazovanja - od predškolskih institucija i škola, do institucija koje se bave cjeloživotnim učenjem.

Više o projektu možete pročitati na poveznici

FOTO: FAKULTET ORGANIZACIJE I INFORMATIKE