LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Posljednji ispraćaj cijenjenog akademskog djelatnika

Preminuo Vlatko Previšić, dugogodišnji profesor i dekan Filozofskoga fakulteta

Odlaskom prof. emeritusa Vlatka Previšića akademska i stručna zajednica ostaje bez vrsnoga znalca i poučavatelja.

Odlaskom prof. emeritusa Vlatka Previšića akademska i stručna zajednica ostaje bez vrsnoga znalca i poučavatelja.

Prof. dr. sc. Vlatko Previšić, dugogodišnji profesor i dekan Filozofskoga fakulteta, professor emeritus Sveučilišta u Zagrebu, jedan od vodećih hrvatskih pedagoga, preminuo je iznenada danas 13. travnja 2024. u Gradištu kod Županje, objavio je Filozofski fakultet u Zagrebu.

Bio je dugogodišnji zaposlenik Filozofskog fakulteta, od 1973. do umirovljenja 2016. godine, a 2020. dodijeljeno mu je počasno zvanje professor emeritus.
Na dekansku poziciju FFZG-a došao je 2014. godine, a osim što je do 2016. godine obnašao dekanske dužnosti, bio je i pročelnik Odsjeka za pedagogiju, predstojnik Instituta za pedagogijska istraživanja, predstojnik katedara za sistematsku pedagogiju i didaktiku te utemeljitelj i prvi voditelj Doktorskoga studija pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Osijeku.

U stručno-znanstvenom isticao se kao član uredništva brojnih časopisa (Napredak, Pedagogijska istraživanja, Smotra/Rundschau itd.) i voditelj znanstvenih projekata. Primio je više priznanja, nagrada i povelja na državnoj razini, razini Grada Zagreba, Sveučilišta u Zagrebu, Filozofskog fakulteta te profesionalnih udruga. Odlaskom prof. emeritusa Vlatka Previšića akademska i stručna zajednica ostaje bez vrsnoga znalca i poučavatelja.

Posljednji ispraćaj bit će u ponedjeljak 15. travnja 2024. u 14 sati na groblju u Gradištu kod Županje.
FOTO: STUDENTSKI.HR, ILUSTRACIJA