LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Imao je tek 51 godinu

Preminuo je Srdjan Podrug, omiljeni dekan splitskog FESB-a i jedini u povijesti koji je tu poziciju obnašao čak tri puta

Podrug je, kako opisuju njegovi kolege, ali i studenti, uvijek predano i sa srcem obavljao svoju važnu ulogu.

Podrug je, kako opisuju njegovi kolege, ali i studenti, uvijek predano i sa srcem obavljao svoju važnu ulogu.

Zbogom, dekane! - stoji u naslovu teksta koji je danas objavljen na službenim stranicama splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. 

Vrhunski stručnjak i omiljeni dekan splitskog FESB-a, Srdjan Podrug, preminuo je danas, u 51. godini života, nakon duge i teške borbe s tumorom. Još u rujnu ove godine, Podrug je putem Facebook profila obavijestio javnost o svojem teškom stanju, no bez obzira na dijagnozu, dekan se nije predavao. Ipak, bolest je naposljetku prevladala...

Neizmjerno me pogodila ova vijest, svi smo se nadali sretnijem ishodu liječenja. Sa Srdjanom godinama surađujem, bili smo svojevremeno skupa u Senata kao dekani... Profesor Podrug je izuzetno stručna i poštena osoba s integritetom, ovo je veliki gubitak - rekao je za Jutarnji list prof. dr. Dragan Ljutić, inače rektor na splitskom Sveučilištu.

Podrug je, kako opisuju njegovi kolege, ali i studenti, uvijek predano i sa srcem obavljao svoju važnu ulogu. Put na splitskom FESB-u započeo je još kao brucoš, a nakon diplome odmah se zaposlio na fakultetu u ulozi asistenta.

Bez pretjerivanja možemo reći kako je naš dekan doista bio dobri duh ovog Fakulteta, kojem je bio neizmjerno posvećen i za kojeg je bio vezan kao rijetko tko, još od trenutka kad je kao brucoš prije 30 godina prvi put kročio u ovu zgradu. O njegovoj veličini, omiljenosti i ugledu kojeg je uživao među svojim kolegama dovoljno govori činjenica da je jedini u povijesti ovog Fakulteta kojemu je uspjelo, nakon dva odrađena mandata na mjestu dekana, ponovno biti izabran za čelnika ove ustanove. Svoj posljednji mandat, na žalost, neće imati priliku završiti …. Njegova osobnost, entuzijazam i predanost kojom je pristupao svakom poslu, ostaju trajni zalog i utabana staza za sve one koji će nastaviti kročiti njegovim putem - stoji na straniciama FESB-a.


 
FOTO: PIXABAY