LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

Preko App Start Contesta do Silicijske doline

– Ovo je natjecanje prilika da se kreira proizvod, i to ne samo tehnološki, nego i marketinški, dizajnerski i prodajno, a to je velika vrijednost. – poručio je Damir Sabol, jedan od najvećih stručnjaka iz svijeta poduzetništva i IT industrije.

– Ovo je natjecanje prilika da se kreira proizvod, i to ne samo tehnološki, nego i marketinški, dizajnerski i prodajno, a to je velika vrijednost. – poručio je Damir Sabol, jedan od najvećih stručnjaka iz svijeta poduzetništva i IT industrije.

U sklopu App Start Contesta, najvećeg studentskog natjecanja u izradi mobilnih i web-aplikacija 23. siječnja 2018. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Damir Sabol održao je motivacijsko predavanje. Govorio je na temu Od podruma Zagrepčanke do Silicijske doline.

Damir Sabol jedan je od najvećih stručnjaka iz svijeta poduzetništva i IT industrije te osnivač Microblinka i Photomatha. Motivirao je sve prisutne pričom o svojim uspješnim projektima i tvrtkama. Pričao je o otkrivanju tehnologije u srednjoškolskim danima, prvom susretu s internetom 1993. godine, što je, kako kaže, definiralo njegov život. Dotaknuo se i osnivanja tvrtki Iskon, Računi.hr, Microblink i projekta Photomath koji danas ima više od 14 milijuna korisnika mjesečno u cijelom svijetu. 

Ovaj lider u tehnološko-poduzetničkom svijetu napomenuo je i da ne smijemo zaboraviti da iza uspjeha preko noći često stoji pet do deset godina rada i puno iskustva. Svima koji se dvoume o prijavi na App Start Contest, koji već jedanaestu godinu zaredom organizira eSTUDENT, poručio je:

– Ovo je natjecanje prilika da se kreira proizvod, i to ne samo tehnološki, nego i marketinški, dizajnerski i prodajno, a to je velika vrijednost. Takvu priliku preporučujem iskoristiti! –

Natjecanje je otvoreno 16. siječnja uvodnim predavanjem na kojem su predstavljeni partneri natjecanja. C++ partneri su Axilis, Undabot i web.burza, a ostali su Cial, Combis, FINA, FIVE, Microblink, Minus5 i Zagrebačka banka. Njihovi stručnjaci sudjelovat će u ocjenjivanju rješenja prijavljenih natjecateljskih timova.

– Studentima koji se žele prijaviti želim reći da nije bitno pobijediti jer ovo natjecanje nudi puno više od samo prvog mjesta. Natjecanje nam je donijelo ogroman broj veza s poslodavcima i mnoge poslovne prilike. Također, uspjeli smo napraviti konkretne proizvode koje smo mogli prezentirati na razgovorima za posao, kako s lokalnim, tako i sa stranim poduzećima, kao što je Google. – poručuje Petar Šegina, član prošlogodišnjeg pobjedničkog tima Sumirra.

Prijave za App Start Contest otvorene su do 2. veljače 2018. na službenoj stranici, a više informacija o natjecanju možete doznati i na Facebook stranici

FOTO: ESTUDENT