LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska zarada

Predstavnici studenata sastali se s ministrom financija u vezi povećanja poreznog limita

Kako ističe Hrvatski studentski zbor, ministar Marić pokazao je razumijevanje prema potrebi povećanja poveznog limita, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja suglasno je s prijedlogom.

Kako ističe Hrvatski studentski zbor, ministar Marić pokazao je razumijevanje prema potrebi povećanja poveznog limita, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja suglasno je s prijedlogom.

Hrvatski studentski zbor objavio je danas na svojim stranicama da se sastao s predstavnicima Ministarstva financija u vezi poreznog limita za studente. 
 



Podsjetimo, Hrvatski studentski zbor pokrenuo je peticiju za povećanje limita od 15 000 kuna za studente koji su roditeljima porezna olakšica, a peticiju je potpisalo više od 12 000 studenata.

Da postoji potreba za povećanjem limita potvrđuju i rezultati naše ankete koju je ispunilo preko 1700 studenata. 
 



Trud studentskih predstavnika urodio je plodom jer su se danas sastali s ministrom financija Zdravkom Marićem, sa zamjenicom ravnatelja Porezne uprave Marijanom Vuraić Kudeljan i državnim tajnikom Ministarstva znanosti i obrazovanja Ivicom Šuškom. 

Kako ističe Hrvatski studentski zbor, ministar Marić pokazao je razumijevanje prema potrebi povećanja poveznog limita, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja suglasno je s prijedlogom. Istaknuo je kako je potrebno studentima omogućiti ostvarivanje materijalnog statusa te integracija u tržište rada.

– Predložili smo nekoliko modela povećanja poreznog limita, s jedne strane definiranjem višeg fiksnog iznosa te s druge definiranjem kroz povezanost s drugim varijablama npr. minimalnom studentskom satnicom. – dodaju studentski predstavnici.

U najkraćem roku Ministarstvo će razmotriti prijedloge te sazvati novi sastanak kako bi se što prije donijelo konstruktivno rješenje.
 

FOTO: UNSPLASH