LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Otvorene prijave u Rijeci

PRAVNA KLINIKA – mjesto gdje studenti Pravnog fakulteta u mogu steći iskustvo

Studenti PRAVRI-a imaju priliku uključiti se u rad Pravne klinike te iz prve ruke vidjeti kako izgleda rad u struci.

Studenti PRAVRI-a imaju priliku uključiti se u rad Pravne klinike te iz prve ruke vidjeti kako izgleda rad u struci.

Pravni fakultet u Rijeci poziva studente treće, četvrte  i pete godine da se uključe u rad Pravne klinike. Studenti će više informacija saznati na informativnom sastanku 13. rujna 2023. godine u 12 sati u dvorani III, stoji u Instagram-objavi Fakuleta.
 

U Pravnoj klinici studenti obavljaju stručnu praksu pružanjem besplatne primarne pravne pomoći pod nadzorom stručnih suradnika i nastavnika-mentora sukladno Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći. Stručna praksa pruža se u neposrednom kontaktu i individualnim razgovorom s korisnicima. – stoji na stranici PRAVRI-a.


Klinika je osnovana 9. ožujka 2021. u okviru projekta Praxis iuris, a studenti pružaju pomoć socijalno i ekonomski najugroženijim kategorijama građana koje zbog imovinskog stanja ili drugih razloga nisu u stanju učinkovito ostvarivati svoja prava. 

Studenti u okviru klinike mogu udijeliti korisnicima opće pravne informacije, pravne savjete i ostale oblike pravne pomoći u opsegu koji je određen Zakonom o besplatnoj pravnoj pomoći.
 

Pravna klinika uspostavila je suradnju s mnogobrojnim udrugama civilnog društva, a jedan od temeljnih ciljeva je i povezati studente s poslodavcima. Pravna klinika može sudjelovati i u drugim djelatnostima bliskima njezinoj temeljnoj svrsi, kao što su stručni i znanstveni projekti, educiranje javnosti o pravnim temama te izlaganja na skupovima, tribinama i okruglim stolovima. – stoji na stranici.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA