LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tebe tražimo

Praksa u Centru za razvoj mladih idealna je za mlade različitih interesa i s različitim preferencijama – evo i zašto

Da je CERM mjesto gdje uspjeh počinje, dokazuju brojni volonteri koji su se po završetku prakse uspješno zaposlili. Sada i ti imaš priliku izbrusiti svoja znanja i vještine radeći na portalu Studentski.hr ili sudjelujući u nekom od brojnih volonterskih programa koje ova Udruga provodi.

Da je CERM mjesto gdje uspjeh počinje, dokazuju brojni volonteri koji su se po završetku prakse uspješno zaposlili. Sada i ti imaš priliku izbrusiti svoja znanja i vještine radeći na portalu Studentski.hr ili sudjelujući u nekom od brojnih volonterskih programa koje ova Udruga provodi.

Početkom svake akademske godine studentske su udruge, udruge mladih i za mlade u potrazi za novim studentima koji će doprinositi njihovu razvoju, a istovremeno razvijati svoje profesionalne kompetencije. Nakon što osvijestiš da žurno moraš pribaviti iskustva kojima ćeš upotpuniti svoj životopis, ali i uz koja ćeš na razgovorima za posao po završetku faksa moći impresionirati poslodavca, trebaš pronaći adekvatno mjesto za sebe. Praksa u Centru za razvoj mladih idealna je za mlade različitih interesa i s različitim preferencijama – evo i zašto.

Što se radi u CERM-u?

Ponajprije, pod okriljem CERM-a djeluje portal Studentski.hr. Najveći je to studentski medij u Hrvatskoj – u njegovu je pokretanju i svakodnevnom radu od osnutka 2013. godine do danas sudjelovalo 500-tinjak volontera. I u ovom trenutku na isporučivanju svježih i provjerenih informacija iz studentskog svijeta te brojnih drugih informativnih i kulturno-zabavnih sadržaja radi njih 60-70. Premda u prvom redu osnovan kako bi nadomjestio činjenicu da formalne institucije obrazovanja ne pružaju studentima dovoljno praktičnih znanja i unatoč počivanju na volonterskim snagama dosezima do čitateljske populacije i kvalitetom sadržaja on stoji uz bok mnogim velikim i uvaženim medijima u RH. 

Centar za razvoj mladih hvata se u koštac s rješavanjem problema mladih i poboljšanjem njihova položaja na profesionalnim razinama i s projektima koji polučuju zavidne rezultate, o čemu govori činjenica da provodi i da je uspješno proveo već nekoliko projekata kojima se povećava zapošljivost mladih, raste stupanj njihove informiranosti u različitim područjima – prije svega o mobilnosti i aktivnom sudjelovanju u društvu. Prepoznale su to insitucije kao što je primjerice Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koje im je dalo svoju financijsku potporu.

Sudjelovanje u volonterskim programima, ali i njihovo vođenje omogućeno je studentima volonterima. Odlučiš li se pridružiti, imat ćeš priliku raditi na Pokretaču, Danu knjiga, konferenciji Youth Future Croatia, Maratonu karijera, a pokažeš li se dovoljno entuzijastičnim – možda baš ti pokreneš neki novi kojim ćeš pomoći mladima u svojoj okolini, ali i kroz koji ćeš steći iskustvo u marketingu, PR-u ili drugim djelatnostima u kojima se ovdje usavršavamo.

Da je CERM mjesto gdje uspjeh počinje, dokazuju brojni volonteri koji su se po završetku prakse uspješno zaposlili.

Od spomenutih 500-tinjak volontera, koliko ih je dosad prošlo kroz Udrugu, vrlo je velik postotak onih koji su po završetku prakse u CERM-u pronašli željeni posao. Uz to što su u svojim životopisima mogli navesti da su barem godinu dana radili kao novinar, lektor, PR-ovac, web-administrator, član marketing tima, tima ljudskih resursa, tima društvene suradnje ili pak kao član tima multimedije i dizajna, ovisno o područjima interesa, oni su na razgovorima na posao mogli vrlo konkretno navesti što je ono što su radili, a što će im uvelike olakšati prilagodbu na tržište rada nakon izlaska iz studentskih klupa. Mnogi naši bivši praktikanti, dakle, danas sjede u velikim redakcijama, agencijama, tvrtkama.

Tebe tražimo

Ako i ti težiš profesionalnom uspjehu, baš tebe tražimo. Uz to što te čeka pregršt edukativnih aktivnosti, sati i sati timskog i samostalnog rada, neizostavni su teambuildinzi, nove prilike, poznanstva i prijateljstva. Što čekaš? Prijave traju do nedjelje, 27. listopada u 23:59, a vrše se na stranici cerm.hr/tebe-tražimo

FOTO: PIXABAY