LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Informirajte se i sudjelujte

Poziv na tribinu o menzi Filozofskog fakulteta

Potičemo vas da sudjelujete u tribini, iznesete svoj stav i izborite se za svoja prava!

Potičemo vas da sudjelujete u tribini, iznesete svoj stav i izborite se za svoja prava!

Mogli bismo šaljivo reći kako je priča o studentskom restoranu u sklopu Filozofskog fakulteta u Zagrebu stara kao Biblija. Studenti bi se složili, no i istaknuli kako je ova problematika postala jedna naporna farsa u kojem nitko ne zna koji je sadašnji status ovoga projekta i ima li nade u finalno uvođenje prijeko potrebnog prehrambenog objekta.

Priča je počela prije nekoliko godina, kada se uprava fakulteta složila sa odlukom o dodjeljivanju prostora za izgradnju studentskog restorana. Primarni razlog toj odluci bila je prenatrpanost FER-ove menze, popularne Cassandre, koja je prehranjivala studente sa različitih fakulteta. Uz Cassandru, postoji i menza na FSB-u koja ima premali smještajni kapacitet. Dvije navedene menze su konstantno prenapunjene većinom i zbog ponude hrane koja je, po mišljenju mnogih studenata, mnogo ukusnija od one iz matične menze na Savskoj. 

Za ovaj ustupljeni prostor otvoren je javni natječaj, u kojem se pozvalo ugostiteljske objekte da ponude svoje usluge. Studentski centar se nije oglasio na natječaju. Nakon osposobljavanja cjelokupnog prostora i ostvarivanja minimalnih tehničkih uvjeta za rad, poslana je molba Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta za odobravanjem mogućnosti sufinanciranja studentske hrane preko popularne ''Iksice''. Od te molbe je proteklo oko dvije - tri godine, a budućnost sufinanciranja je ostala neizvjesna uslijed prebacivanja odgovornosti na ostale odjele. Studentima Filozofskog fakulteta je sada ostao restoran ''Filozofija'' koji nudi prave restoranske cijene nedostupne studentskom džepu. O željama i potrebi studenata za sufinanciranom menzom već smo obavještavali.

Studenti su odlučili da im je dosta čekanja te su odlučili organizirati tribinu iz prijeke potrebe informiranja studenata, kao i o nalaženju rješenja i dijaloga sa nadležnim tijelima. Tribina će se održati u ponedjeljak, 13.1. u 19 sati u dvorani D1 (Filozofski fakultet). Ovim putem vas potičemo da sudjelujete na tribini, iznesete svoj stav i izborite se za svoja prava!

FOTO: WIKIPEDIA