LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pametna špica, Klub albanskih studenata i Studentëve Shqiptarë

Poziv na tribinu „Kultura suradnje i multikulturalnost“

U razgovorima nakon predavanja studenti su izrazili želju, ali i potrebu za druženjem usmjerenim učenju i umrežavanju. Na temelju studentskih želja formuliran je koncept Pametne špice koji obuhvaća sve navedeno.

U razgovorima nakon predavanja studenti su izrazili želju, ali i potrebu za druženjem usmjerenim učenju i umrežavanju. Na temelju studentskih želja formuliran je koncept Pametne špice koji obuhvaća sve navedeno.

Pametna špica, Klub Albanskih Studenata u Zagrebu - Klubi i Studentëve Shqiptarë në Zagreb organiziraju 11. Pametnu špicu: Kultura suradnje i multikulturalnost. Zbog velikog interesa sudionika 8. Pametne špice, ponavlja se tema Kultura suradnje, no ovog puta riječ je o novim i zanimljivim panelistima i projektima.

Panelisti će biti sljedeći:
GZIM REDŽEPI, dr.med., predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine Grada Zagreba
KARLO MATIĆ, nositelj licence TEDxMaksimir
NESRETE KRASNIQI, stručna suradnica na Institutu Ruđer Bošković
SNJEŽANA VASILJEVIĆ, doc.dr.sc., Pravni fakultet, Katedra za europsko javno pravo
NAIM CANOLLI, inovator

Nakon panela organizirano je predstavljanje zanimljivih projekata i domjenak. Uvodno predavanje održat će predsjednik udruge Pametna špica, prof.dr.sc. Saša Petar.
Sudjelovanje na Špici je besplatno, ali zbog ograničenog broja mjesta molimo da svoj dolazak najavite porukom u inbox Facebook stranice Pametne špice ili na adresu pametnaspica@gmail.com.

Prva Pametna špica održana je u svibnju 2012. na studentsku inicijativu. U razgovorima nakon predavanja studenti su izrazili želju, ali i potrebu za druženjem usmjerenim učenju i umrežavanju. Na temelju studentskih želja formuliran je koncept Pametne špice koji obuhvaća sve navedeno.

Temelji na kojima je nastala Pametna špica izgrađeni su od mladenačkog entuzijazma, želje za znanjem i profesionalnim usavršavanjem. Tri osnovna područja aktivnosti Špice su: VANNASTAVNO UČENJE - CJELOŽIVOTNO UČENJE - SAMOZAPOŠLJAVANJE. Ideja događaja zasniva se na usmjeravanju studenata od teoretskih znanja koja uče na fakultetima prema realnom poslovnom svijetu koji ih čeka nakon završetka formalnog obrazovanja. 

Udruga „Pametna špica – znanje za 21. stoljeće“ je osnovana s primarnim ciljem poticanja samozapošljavanja i zapošljavanja mladih. U današnjim nestabilnim uvjetima tržišta rada nastoje pružiti znanja, iskustva i kontakte članovima Udruge kako bi ih ohrabrili pri donošenju osobnih i poslovnih odluka. Preko različitih projekata, edukacija i sličnih sadržaja uključuju mlade u „stvarni svijet“ koji je često nemilosrdan prema onima koji ne znaju zakonitosti njegova funkcioniranja. Poticanjem mladih na cjeloživotno obrazovanje i usavršavanje stvaraju svijest o važnosti unaprjeđenja osobnih komparativnih prednosti koje će im omogućiti pronalaženje vlastitog mjesta pod suncem.

FOTO: FACEBOOK