LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Postaje dio Sveučilišta u Osijeku

Požega dobila svoj fakultet!

Istaknuto je i da se ne cilja samo na studente iz Slavonije, već se očekuje da će u budućnosti turizam u Požegi studirati i studenti iz Dalmacije.

Istaknuto je i da se ne cilja samo na studente iz Slavonije, već se očekuje da će u budućnosti turizam u Požegi studirati i studenti iz Dalmacije.

Požežani postaju fakultetski grad, a razlog tome osnivanje je Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u okviru Sveučilišta J.J. Strossmayera sa sjedištem u Požegi kao znanstveno-nastavne sastavnice Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, što je bio povod radnog sastanka rektora Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc. Vlade Guberca, prorektora za strategiju razvoja i financije Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc. Drage Šubarića te dekana Veleučilišta u Požegi prof. dr. sc. Borislava Miličevića. Veleučilište u Požegi jedno je od najstarijih veleučilišta u Republici Hrvatskoj, a osnivanjem Fakulteta turizma i ruralnog razvoja dodatno će se razvijati i učvrstiti povezivanje sa Sveučilištem u Osijeku.

Županica Jozić uručila je rektoru prof. dr. sc. Vladi Gubercu pismo potpore i time podržala razvoj visokog obrazovanja u Požegi.

Iznimna mi je čast dati podršku osnivanju Fakulteta turizma i ruralnog razvoja ovdje u Požegi. Požega postaje fakultetski grad, sastavnica sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, što na neki način jamči opstojnost i daljnji razvoj posebice u segmentu razvoja znanosti i visokog obrazovanja u Požeško-slavonskoj županiji. – u svojoj izjavi, ističe županica.

Raspravljalo se dodatno i o prostoru za budući kampus, a istaknuto je i da se ne cilja samo na studente iz Slavonije, već se očekuje da će u budućnosti turizam u Požegi studirati i studenti iz Dalmacije, rekao je prof. Šubarić.

FOTO: UNSPLASH