LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja i unaprjeđenje

Potpredsjednica Vijetnama posjetila Sveučilište u Zagrebu

Potpredsjednica se sastala s državnim vrhom Republike Hrvatske, a potom je održan sastanak s rektorom i prorektorima Sveučilišta u Zagrebu.

Potpredsjednica se sastala s državnim vrhom Republike Hrvatske, a potom je održan sastanak s rektorom i prorektorima Sveučilišta u Zagrebu.

Potpredsjednica Socijalističke Republike Vijetnam, Vo Thi Anh Xuan, posljednja dva dana boravi u Hrvatskoj, a sve u svrhu bilateralnog posjeta državnom vrhu. Prvotno je potpredsjednicu u svoj ured zaprimio predsjednik Zoran Milanović, a na sastanku je bilo govora o gospodarskim odnosima i produbljenju suradnje između Hrvatske i Vijetnama.

Xuan je istog dana posjetila i Sveučilište u Zagrebu, gdje se sastala s rektorom, prof. dr. sc. Stjepanom Lakušićem. U pozdravnom govoru rektor je predstavio prorektore i rad Sveučilišta u Zagrebu, a zatim se razgovaralo o unaprjeđenju akademske i gospodarske suradnje na sveučilišnoj razini. 

Kako javljaju na službenim stranicama Sveučilišta u Zagrebu, uz rektora, sastanku su nazočili i prorektor za inovacije, transfer tehnologije i suradnju s gospodarstvom prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić, prorektor za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju prof. dr. sc. Jurica Pavičić, rukovoditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Branka Roščić te veleposlanik Republike Hrvatske u Maleziji dr. sc. Ivan Velimir Starčević.

Također, u pratnji potpredsjednici, pristiglo je i brojno izaslanstvo države Vijetnam.
 

FOTO: UNSPLASH