LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

Dogovoreno potpisivanje sporazuma o gradnji studentskog doma u Petrinji

Na Sveučilištu u Zagrebu 29. studenog potpisan je sporazum o izgradnji studentskog doma u Petrinji.

Na Sveučilištu u Zagrebu 29. studenog potpisan je sporazum o izgradnji studentskog doma u Petrinji.

Petrinja postaje još jedan grad u Hrvatskoj koji će dobiti studentski dom, što je dogovoreno potpisivanjem sporazuma o suradnji Sveučilišta u Zagrebu i Sisačko-moslavačke županije 29. studenog u Zagrebu.

Dok mladi već sada napuštaju Hrvatsku, ili to imaju u planu nakon fakulteta, država u jednoj mjeri nastoji njihov studij što više poboljšati i olakšati. Osim u već poznatim, velikim hrvatskim sveučilišnim gradovima počinje se ulagati u obrazovanje i u nešto manjim sredinama. Nedavno je riječ bila o Orahovici, koja kao poprilično malo mjesto donosi problem smještajnog kapaciteta. Ovoga je puta riječ o Petrinji, koja će, iako se ondje nalazi samo odjel Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, svojim studentima osigurati smještaj i tako znatno olakšati studentima koji ondje studiraju, a žive u privatnim stanovima. Ondje je moguće studirati učiteljski studij, na koji godišnje primaju 45 studenata, te rani i predškolski odgoj i obrazovanje, čija je upisna kvota 30 studenata redovno, odnosno 60 izvanredno.

Na sastanku su sa Sveučilišta u Zagrebu sudjelovali prof. dr. sc. Mirjana Hruškar, prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete, prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije, prof. dr. sc. Lidija Kos-Stanišić, pomoćnica rektora, i prodekan za poslovanje, studij i studente izvan sjedišta Učiteljskoga fakulteta (Petrinja) te izv. prof. dr. sc. Marko Badrić. Osim njih su ondje bili i rektor te prof. dr. sc. Damir Boras, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, njegov zamjenik doc. dr. sc. Romano Posavec, pročelnik Upravnoga odjela za prosvjetu, kulturu i šport Darjan Vlahov i ravnatelj Studentskoga centra Sisak Božan Šutalo.

 

FOTO: WIKIPEDIA