LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poziv studentima

Postani „Student Buddy”: FOI traži vodiče za inozemne studente

FOI Student Buddy je, kao što samo ime govori, student koji će pomoći svojim kolegama, dolaznim studentima iz inozemstva, da se na fakultetu osjećaju dobrodošlo i informirano.

FOI Student Buddy je, kao što samo ime govori, student koji će pomoći svojim kolegama, dolaznim studentima iz inozemstva, da se na fakultetu osjećaju dobrodošlo i informirano.

Brojni inozemni studenti u veljači započinju svoje studiranje na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike. Svaki početak je težak, pogotovo kada, kao student, dolazite u nepoznatu i neistraženu sredinu. Stoga, FOI svoje studente poziva da se priključe FOI Student Buddy programu. 

S novim semestrom dolazi i nova grupa stranih studenata. Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja u potrazi je za studentima koji žele upoznati svoje kolege iz inozemstva, sklopiti nova prijateljstva, družiti se, poraditi na engleskom jeziku, uz to se zabaviti ali i pomoći. Želimo da se dolazni studenti osjećaju dobrodošlo te da ih domaći studenti nauče ponešto o Hrvatskoj i Varaždinu. Ako vi želite biti jedan od tih studenata – prijavite se – stoji u javnom pozivu.

FOI Student Buddy je, kao što samo ime govori, student koji će pomoći svojim kolegama, dolaznim studentima iz inozemstva, da se na fakultetu osjećaju dobrodošlo i informirano. Naime, ponekada je teško otići od kuće i poznatog okruženja, a Buddy je, uz Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja, prva adresa za pomoć i informacije svakom inozemnom studentu.

Ako si student FOI-a i zanimate te uloga vodiča, tvoje zadaće će biti da:
  • budeš otvoren/a za pomoći student prije njegovog/njezinog dolaska (putem e-maila ili društvenih mreža)
  • objasniš studentu kako je najbolje putovati do Varaždina
  • dočekaš studenta/icu prilikom dolaska u Varaždin
  • savjetima pomogneš kod useljenja u Studentski dom ili drugdje
  • kažeš mu gdje se može nešto pojesti (studentski restoran i drugi restorani, npr. McDonalds, aplikacije za dostavu…)
  • objasniš gdje su supermarketi, ljekarne, put do FOI-ja i gdje se što nalazi u obje zgrade (FOI 1 i FOI 2)
  • kada to bude moguće, upoznaš stranog Buddyja sa svojim prijateljima i što širim krugom ljudi u Varaždinu
  • upoznaš stranog Buddyja s našom kulturom i studentskim životom u Varaždinu (odlazak na kavu koja u uobičajenim okolnostima traje čak i nekoliko sati, „chillanje“ na Korzu čim svane sunce, studentska srijeda…)
  • ako se student razboli, pomogneš mu/joj s odlaskom kod liječnika i prijevodom
  • ostale zadaće koje ovdje nisu navedene.
S druge strane, FOI Buddy će proći kroz zabavno iskustvo. Upoznat će nove ljude, njihovu kulturu i običaje te ima mogućnost dodatnog unaprjeđivanja engleskog jezika. 

Svi zainteresirani mogu se prijaviti preko obrasca koji je dostupan ovdje.
FOTO: UNSPLASH