LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dan otvorenih vrata

Posjetite mini pivovaru na zagrebačkom PBF-u

Na zagrebačkom Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu 23. travnja održava se Dan otvorenih vrata. Očekuju vas zanimljiva predavanja, radionice i pokloni.

Na zagrebačkom Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu 23. travnja održava se Dan otvorenih vrata. Očekuju vas zanimljiva predavanja, radionice i pokloni.

Prehrambeno-biotehnološki fakultet nakon nekoliko godina 23. travnja ponovno otvara svoja vrata. Od 10 do 16 sati moći ćete sudjelovati na brojnim radionicama i pokusima te poslušati mnoga znanstveno popularna predavanja stručnjaka. Imate priliku saznati nešto više o konopljinom ulju, toksinima koji se nalaze u hrani, bioinformatici, GMO-u i o još mnogim zanimljivim temama.

Predavanja će se održati u P2 dvorani. Irena Barukić govorit će o siru, najsjajnijoj zvijezdi mljekarskog univerzuma. Irena Martinis predstavit će izazove nutricionista u bolnicama. Davor Horvatić pričat će o znanosti kao prvoj liniji obrane od čudotvornih proizvoda i metoda. Jurica Žučko predstavit će temu Bioinformatika naša svagdašnja, a Marko Obranović Ulje konoplje i smije li se to stvarno jesti?!. O suživotu kvasca i znantvenika, predavat će Igor Stuparević. Uslijedit će predavanje Ivane Kmetič pod nazivom Ako ste još gladni - dobar tek! i  GMO? OMG! Ivana Krešimira Sveteca.

Za zatvorene radionice potrebno je rezervirati svoje mjesto putem poveznice. Vrata laboratorija su vam potpuno otvorena. Očekuju vas mnogi interaktivni pokusi i radionice. Saznat ćete kako napraviti vodu za piće, kako hrana izgleda pod velikim povećanjem i još mnogo zanimljivosti.  

Organiziran je posjet mini pivovari koja se nalazi u sklopu Fakulteta, a očekuju vas i pokloni. Organizatori se, uz ostale posjetitelje, nadaju velikom broju maturanata kako bi im pokazali zašto je dobro izabrati PBF za nastavak obrazovanja.

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR