LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zadru

Posjet izaslanstva Grada Dundeeja i Centra za ekspertizu Vijeća Europe

Gosti su izrazili želju za suradnjom s odjelima za arheologiju, pedagogiju i sociologiju.

Gosti su izrazili želju za suradnjom s odjelima za arheologiju, pedagogiju i sociologiju.

U utorak 4. travnja 2014. u Rektoratu Sveučilišta u Zadru održan je sastanak u sklopu službenog posjeta izaslanstva Grada Dundeeja i Centra za ekspertizu Vijeća Europe. Na sastanku su bili prisutni: počasni konzul Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske, član Britanskog parlamenta - Alexander Henry Scrymgeour, 12. grof od Dundeeja, potpredsjednica Centra za ekspertizu Vijeća Europe - gđa Alina Tatarenko, gradonačelnik Dundeeja - g. Bob Duncan, pročelnik za obrazovanje Grada Dundeeja - g. Paul Clancy, prorektor Sveučilišta u Zadru - dr. sc. Leonardo Marušić, prorektor Sveučilišta u Zadru - dr. sc. Robert Bacalja, dr. sc. Rajko Petković s Odjela za anglistiku Sveučilišta u Zadru, voditeljica Odsjeka za međunarodnu suradnju Grada Zadra - gđa Anita Gržan Martinović te voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru - Maja Kolega.

Dogovorena je buduća suradnja između dvaju sveučilišta (Sveučilište u Zadru i University of Dundee) te mogućnost potpisivanja Erasmus Plus ugovora između pojedinih odjela. Gosti su izrazili posebnu želju za suradnjom s odjelima za arheologiju, pedagogiju i sociologiju. Također ih zanima iskustvo školskih djelatnika grada Zadra na području stranih jezika kako bi podignuli zanimanje za učenje stranih jezika u svom gradu. Sastanak je završio sa željom za ostvarenjem jednog projekta iz područja kulture koji bi se bavio baštinom Zadra i Dundeeja.

Delegacija iz škotskoga grada Dundeeja kasnije je razgledala i bolje upoznala baštinu grada Zadra, posjetili su i Muzej antičkoga stakla.
Ova suradnja dobro bi došla zadarskim studentima da prošire svoje vidike, upoznaju se s radom na drugim sveučilištima i, ono najvažnije, da im "pozadina" vidi svijeta. Ne bi bilo loše ni studentima Dundeeja da upoznaju prastari europski sveučilišni grad Zadar. Nadajmo se ostvarenju suradnje u što kraćem roku.