LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Pomorski fakultet u Rijeci slavi 75. rođendan

Fakultet ove godine nizom svečanih događanja obilježava 75 godina postojanja. Najavljena je svečana akademija, a u sklopu programa proslave je već otvorena i prigodna izložba.

Fakultet ove godine nizom svečanih događanja obilježava 75 godina postojanja. Najavljena je svečana akademija, a u sklopu programa proslave je već otvorena i prigodna izložba.

Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci, simbol znanstveno-nastavne izvrsnosti, ove godine nizom svečanih događanja obilježava 75 godina postojanja. Fakultet je osnovan je 4. travnja 1949. godine i do danas neprekidno odgovara na sve složenije potrebe za visokoobrazovanim stručnjacima u pomorstvu. Kontinuiranim ulaganjima i stručnim razvojem postao je istinski simbol kvalitetnog i inovativnog obrazovanja, odgajajući generacije stručnjaka koji doprinose razvoju pomorstva i gospodarstva, ne samo u Hrvatskoj, već i širom svijeta.

Kroz svoju povijest Pomorski fakultet u Rijeci je u obrazovne procese kontinuirano uvodio tehnološka dostignuća, nove metode i modele učenja, s posebnim naglaskom na učenje kroz rad i stjecanje praktičnih vještina. Studenti danas osim predavanja u klasičnim učionicama svakodnevno stječu pomorske vještine na brodskim simulatorima i koriste mogućnosti virtualne brodske strojarnice, što predstavlja najmodernija nastavna pomagala u pomorskoj djelatnosti uopće.

Naša posvećenost modernizaciji i obrazovnoj inovaciji ključ je razvoja Pomorskog fakulteta i naših studenata. Ulaganjem u znanje i vrhunske tehnologije stvaramo okruženje u kojem svaki naš student može dosegnuti svoj puni potencijal, što je naša temeljna misija. Naš uspjeh ne mjeri se samo brojkama i statistikama, već sposobnošću naših diplomaca da kao lideri oblikuju sutrašnjicu pomorske industrije, noseći u sebi vrijednosti i znanja stečena na našem Fakultetu.  istaknula je Ana Perić Hadžić, dekanica Pomorskog fakulteta u Rijeci.


Na konferenciji za medije najavljena je i svečana akademija za koja će se održati 11. travnja 2024. godne u prostorima Exportdrva na Delti, a dan kasnije, 12. travnja 2024. godine, održat će se promocija diplomanata iz generacije 2022./2023. Pomorski fakultet bogatim programom obljetnice šalje jasnu poruku da poštuje prošlost, ali i nastavlja s misijom obrazovanja, istraživanja i suradnje, ostajući predan viziji rasta vrhunske znanstveno-nastavne ustanove na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

U sklopu programa proslave, na Korzu, na postamentima ispred zgrade Grada Rijeke, već je otvorena izložba Znanjem plovimo svijetom. Na dvadeset bogato ilustriranih panoa prikazano je naslijeđe fakulteta, studijski programi, studentske aktivnosti i postignuća, resursi za učenje i istraživanje, znanstveni rad i suradnja s industrijom i međunarodnim institucijama, ističući doprinos pomorskom gospodarstvu i društvu u cjelini.
FOTO: PEXELS