LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mjere opreza

Pojedine sastavnice osječkog sveučilišta opet se okreću online nastavi

Loša epidemiološka situacija nagnala je pojedine sastavnice osječkog sveučilišta na izmjene u održavanju nastave.

Loša epidemiološka situacija nagnala je pojedine sastavnice osječkog sveučilišta na izmjene u održavanju nastave.

Više je od 9000 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, pojedine županije prate svakodnevni porast, a među njima je i Osječko-baranjska. Određene sastavnice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera već poduzimaju mjere opreza. 

Ekonomski fakultet prvi je objavio da će se nastava do kraja semestra održavati isključivo online, a kolokviji i ispiti provodit će se u dvoranama sukladno aktualnim epidemiološkim mjerama. Studentski je zbor u suradnji s upravom time odgovorio na mnogobrojne upite studenata podstanara koji uglavnom dolaze iz drugih gradova Hrvatske.

Pojedini će odsjeci Akademije za umjetnost i kulturu od 1. do 10. travnja održavati nastavu na daljinu. O daljnjem rasporedu studenti će biti pravovremeno obaviješteni.

Online predavanja i auditorne vježbe te laboratorijske i konstrukcijske vježbe uživo provodi Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija.

Plan je Odjela za matematiku, primjerice, koristiti model 1 i model 2. Prvi model odnosi se na hibridni oblik nastave pri čemu se ona izvodi pred kamerom, a na kontaktnoj nastavi, ako nastavnik tako odluči, može sudjelovati određeni broj studenata – ostali prate nastavu od kuće u realnom vremenu. Drugi model obuhvaća nastavu na daljinu, dakle, ona se u potpunosti održava online. Taj se oblik nastave primjenjuje kod kolegija za čiju se realizaciju koriste prezentacije ili podjela zaslona. Provjere znanja na Odjelu provode se uživo prema određenim rasporedima i epidemiološkim mjerama.

Predavanja, seminari i auditorne vježbe na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu održavat će se prvu polovicu semestra online. U drugoj polovici laboratorijske i računalne vježbe provode se uživo na fakultetu.

Na Odjelu za kemiju nastava se uglavnom održava uživo (na preddiplomskom studiju) te su studenti podijeljeni u grupe. No, na diplomskoj razini studija ipak je nastava uvelike online.

Odjel za biologiju također koristi oba oblika nastave, djelomice je online i djelomice uživo.

Na Kineziološkom fakultetu predavanja su uglavnom uživo uz iznimke. Seminari se održavaju se online. 

Na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu nastava se prva četiri tjedna ljetnog semestra održavala virtualno. Za nadolazeće razdoblje studente će nastavnici pravovremeno izvijestiti.

Fakultet agrobiotehničkih znanosti nastavu održava uživo prema rasporedu uz moguće iznimke.

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti nastavu održava kombiniranim modelom, uz poštivanje epidemioloških propisanih mjera, a sukladno trenutačno važećim preporukama i ograničenjima, stoji u njegovoj obavijesti.

FOTO: PIXABAY