LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novi studij u Splitu

Počinju upisi prve generacije studenata podatkovne znanosti i inženjerstva na splitskom PMF-u

Na diplomski studij moći će se upisati 20 studenata koji su završili preddiplomski studij informatike, računarstva, računarskog smjera matematike, informacijske tehnologije ili drugog srodnog studija. 

Na diplomski studij moći će se upisati 20 studenata koji su završili preddiplomski studij informatike, računarstva, računarskog smjera matematike, informacijske tehnologije ili drugog srodnog studija. 

Pri odjelu za informatiku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu organizira se i pokreće izvođenje diplomskog studija podatkovne znanosti i inženjerstva, prenosi Dalmatinski portal

– Iako vijest dolazi ovako kasno jer su se mnogi već upisali na druge studijske programe, značajno je naglasiti kako smo u Županiji osim različitih inicijativa koje pokreće ICT Županija, poput ML/AI Meetupa, dobili još jednu priliku ojačati zajednicu koja se bavi strojnim učenjem i umjetnom inteligencijom, a koja za uspješnu implementaciju rješenja treba znanja iz podatkovne znanosti i inženjerstva. – objašnjavaju predstavnici ICT Županije.

Studijski program je, dodaju, izbalansiran tako da se, osim teorije, polaznici kroz projektnu nastavu, u kojoj sudjeluju istaknute informatičke tvrtke, mogu upoznati s prednostima, manama i izazovima ovog iznimno traženog područja.


FER i FSB predstavili prvi studij biomedicinskog inženjerstva: korak prema rješenju izazova u zdravstvu


Na diplomski studij moći će se upisati 20 studenata. Uvjet je završen preddiplomski studij informatike, računarstva, računarskog smjera matematike, informacijske tehnologije ili drugog srodnog studija. 

FER i FSB prvi u Hrvatskoj uvode združeni studij Biomedicinsko inženjerstvo


Pozivaju sve potencijalne studente da pogledaju popis predmeta po godinama na poveznici te da se jave u službu referade ako su zainteresirani za upis ili na e-mail smladen@pmfst.hr.

Sveučilište Algebra pokrenulo novi studij digitalne ekonomije uz potporu vodećih revizorskih kuća


FOTO: PIXABAY