LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filozofski fakultet Rijeka

Počinje Treći riječki interdisciplinarni kongres

Ovogodišnjom temom kongresa "Društvo (ne)znanja" želi se potaknuti studente na promišljanje o davno postavljenom idealu društva znanja i preispitivanje mogućnosti njegove realizacije.

Ovogodišnjom temom kongresa "Društvo (ne)znanja" želi se potaknuti studente na promišljanje o davno postavljenom idealu društva znanja i preispitivanje mogućnosti njegove realizacije.

Treći riječki interdisciplinarni kongres održat će se od 4. do 7. studenog 2015. na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Kongres se održava u organizaciji Studentskog zbora Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u suradnji s aktivnim studentskim udrugama Filozofskog fakulteta u Rijeci: Udrugom studenata filozofije „FURIJA“, Udrugom studenata kroatistike „IDIOM“, Udrugom studenata povijesti „MALLEUS“, i Udrugom studenata psihologije „PSIRIUS“ te studentima okupljenim oko ove inicijative. 

Ovogodišnja tema i naslov kongresa (nakon "Seksualnost" 2013. godine, i "Tehnologija i društvo" 2014. godine) jest "Društvo (ne)znanja". Temom želimo potaknuti kolege studente na promišljanje o davno postavljenom idealu društva znanja i preispitivanje mogućnosti njegove realizacije. Također, želimo promisliti o svijetu obrazovanja djece i odraslih u formalnim i informalnim oblicima, u svijetu rada, ali i putem medija i komunikacije koju odašilju kazališna, filmska, vizualna i glazbena umjetnost. Kako bismo dublje analizirali probleme "društva (ne)znanja", sagledat ćemo ga iz perspektiva različitih struka i perspektiva. Stoga je program podijeljen na sekcije koje su redom: edukacija, mediji, pravo i politika te kultura i umjetnost.

Tema susreta primjerena je za okupljanje studenata filozofije, sociologije, novinarstva ili prava, andragogije, pedagogije ili psihologije, kulturalnih studija, jezika ili povijesti, ali može biti inspiracija i poticaj umjetničkom izražavanju te primjeni informatike. Iznimna nam je čast napomenuti kako su dio ovogodišnjeg programa zanimljiva pozvana studentska predavanja studenata iz regije, kao i ostatka svijeta. Uz studentska izlaganja, u programu su i pozvano predavanje intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Olivera Frljića pod nazivom "National theater and national hysteria", predavanje prof. dr. sc. Nevena Budaka "The Strategy of education, research and technology and its implementation" te predavanje doc. dr. sc. Helene Popović "Media and Journalism: Between Public Interest and Profit Interest". Tijekom četiri dana održavanja kongresa bit će održane četiri tribine i film o borbi studenata Sveučilišta u Rijeci za besplatno obrazovanje "PlenUmovi". Više informacija potražite na službenim stranicama kongresa.

FOTO: FACEBOOK/RIK