LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski centar Zagreb

Počele su prijave za smještaj u jednokrevetne sobe, donosimo informacije o postupku

Rok je za dostavu molbi i zdravstvene dokumentacije 30. kolovoza 2019. godine.

Rok je za dostavu molbi i zdravstvene dokumentacije 30. kolovoza 2019. godine.

I ove će godine, kao i dosad, dio studenata imati pravo na smještaj u jednokrevetnim sobama zagrebačkih studentskih domova. Kako bi svoje pravo ostvarili, studenti trebaju zdravstvene dokumente dostaviti Službi za školsku i adolescentnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, odnosno nadležnom fakultetskom liječniku. Rok je za dostavu potrebne dokumentacije 30. kolovoza 2019. godine.

Prednost smještaja u jednokrevetne sobe imaju studenti s rangirano težim zdravstvenim teškoćama kojima će boravak u jednokrevetnoj sobi olakšati brigu o bolesti, a da boravkom u samostalnom smještaju ne izlažu riziku vlastito zdravlje.

Bolesti i stanja za koja nije preporučen smještaj u jednokrevetne sobe zbog potencijalne ugroze zdravlja i/ili života jesu epilepsija, šećerna bolest, srčane tegobe, recidivirajuće sinkope, vrtoglavice i ostala stanja kod kojih je moguć iznenadni gubitak svijesti.

Svaki student nadležnom liječniku treba dostaviti sljedeće dokumente:

  • preventivni zdravstveni karton studenta ili srednjoškolca (ako je dostupan) i
  • postojeću medicinsku dokumentaciju prema indikaciji.

Nadležni će liječnik dostavljenu dokumentaciju, kao i Obrazac školskog liječnika dostaviti Povjerenstvu specijalista školske medicine koje donosi konačnu odluku i koje će nakon pregleda dokumentacije donijeti konačnu listu studenata prema težini zdravstvene teškoće kojima se preporučuje smještaj u jednokrevetnim sobama. Lista će biti objavljena na mrežnim stranicama Studentskog centra u Zagrebu. Nakon toga će studenti koji steknu pravo na smještaj u jednokrevetnim sobama trebati preuzeti liječničku potvrdu koja košta 100 kuna, dok će oni nezadovoljni moći podnijeti prigovor na odluku Stručnom kolegiju za školsku i adolescentnu medicinu.

FOTO: STUDENTSKI.HR