LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt udruge eSTUDENT

Počele prijave za studentsko natjecanje Moot Court; ove godine donosi veliku promjenu

Do 7. veljače zaprimaju se prijave za sudjelovanje u hrvatskoj inačici svjetski popularnog natjecanja za studente prava.

Do 7. veljače zaprimaju se prijave za sudjelovanje u hrvatskoj inačici svjetski popularnog natjecanja za studente prava.

Osmu godinu zaredom eSTUDENT organizira Moot Court Croatia, natjecanje u simulaciji suđenja namijenjeno studentima prava treće i viših godina s pravnih fakulteta u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu. Velika je vijest da se ono ove godine iz Zagreba seli u Rijeku, a svečano otvorenje koje će se održati na riječkom Pravnom fakultetu zakazano je za 22. siječnja 2020. u 18 sati.

Ovakva natjecanja vrlo su popularna među studentima prava diljem svijeta, a iz udruge eSTUDENT objašnjavaju kako će izgledati hrvatska inačica: 

– Natjecanje se sastoji od dva dijela; prvi dio podrazumijeva sastavljanje pisanih podnesaka, a drugi su dio usmena ročišta. Natjecanje je bazirano na hipotetskom slučaju, a ove godine slučaj je napisala Katedra za građansko pravo. Budući da su u natjecanje uključeni razni profesori, odvjetnici, suci, odvjetničke tvrtke itd., sudjelovanje na Moot Courtu Croatia neće proći nezapaženo.

Oni koji žele iskoristiti priliku za upoznavanje mnogih drugih studenata prava, simuliranje svijeta sudnica i suđenja te za osvajanje nagrada mogu se prijaviti na poveznici. Prijave za sudjelovanje počele su 13. siječnja, a otvorene su do 7. veljače.

FOTO: FLICKR