LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Boravak u studentskom domu

Počele prijave za smještaj u jednokrevetnoj sobi u domu, evo kako se prijaviti

Smještaj u jednokrevetnim sobama u studentskim domovima u Zagrebu bit će moguće ostvariti i iduće akademske godine, a u nastavku donosimo proceduru.

Smještaj u jednokrevetnim sobama u studentskim domovima u Zagrebu bit će moguće ostvariti i iduće akademske godine, a u nastavku donosimo proceduru.

Služba za školsku i adolescentnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar do srijede, 31. kolovoza 2022. godine prima dokumentaciju za smještaj u jednokrevetne sobe u studentskom domu zbog zdravstvenih razloga za akademsku godinu 2022/2023

Molbu mogu podnijeti učenici koji su završili tekuće školske godine, odnosno brucoši koji se prvi puta prijavljuju za dom te studenti fakulteta i visokih učilišta prema nadležnosti. Prijavi je potrebno priložiti medicinsku dokumentaciju koja nije starija od 12 mjeseci i zamolbu za smještaj u jednokrevetnoj sobi na kojoj treba biti navedeno ime, prezime, adresa, adresa e-pošte, telefon i fakultet na kojem student studira.

Preduvjet za podnošenje molbe jest nepostojanje zdravstvenih kontraindikacija za boravak u kolektivu. Prednost smještaja u jednokrevetne sobe imaju oni studenti s rangirano težim zdravstvenim teškoćama kojima će boravak u jednokrevetnoj sobi olakšati brigu o bolesti, a da boravkom u samostalnom smještaju ne izlažu riziku vlastito zdravlje. 
 
PROČITAJ VIŠE: Objavljen natječaj za smještaj u zagrebačkim studentskim domovima

Postoje i one teže bolesti za koje nije preporučen smještaj u jednokrevetnim sobama jer bi mogao ugroziti njihovo zdravlje:
  • epilepsija
  • šećerna bolest
  • srčane tegobe
  • recidivirajuće sinkope
  • vrtoglavice
  • ostala stanja kod kojih je moguć iznenadni gubitak svijesti.
Dodatne informacije mogu se pronaći na stranicama Zavoda i Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu.
 

KVIZ: Odgovori na pet pitanja i saznaj koji je idealan dom za tebe!