LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SD Cvjetno naselje

Pobuna studenata protiv loše hrane u domu

Objava na popularnoj Facebook grupi podijelila je stanare SD Cvjetno naselje. Dok jedni govore o katastrofalnoj prehrani u domskoj menzi, drugi smatraju da se radi o čistom pretjerivanju.

Objava na popularnoj Facebook grupi podijelila je stanare SD Cvjetno naselje. Dok jedni govore o katastrofalnoj prehrani u domskoj menzi, drugi smatraju da se radi o čistom pretjerivanju.

Konačno se stišala pobuna protiv poskupljenja studentskih domova i činilo se kao da su studenti napokon mirni. Obnovljene sobe studentskog doma Cvjetno naselje polako su se popunile stanarima, trava je pokraj popularnih klupica između 3. i 4. paviljona počela rasti, dom je oživio. Međutim, nezadovoljstvu nije došao kraj.

Menza ovog doma postala je predmetom burnih rasprava na Facebook grupi Ekipa s Cvjetnog koja broji više od pet tisuća članova. Domski odbor ih je obavijestio da je do njega stigao val nezadovoljstva i poziva sustanare da zajedno učine nešto po tom pitanju.

– Predlažemo da za početak svatko od nas pošalje sve svoje primjedbe na mail prehrana@sczg.hr. Možete navesti apsolutno sve što vam smeta (preslano, neslano, hladno, premala porcija, dlaka u hrani, žohar, krivi računi, prljavština, slaba ponuda, pileći file kojeg nitko nikad nije vidio i slično). Ako imate slike, dobro će doći. – stoji u grupi.

Objava je dovela do pravog malog rata među studentima. Dok su jedni gorljivo zagovarali mišljenje nije sve tako sivo, drugi su oštro napadali nepravdu, radnike u menzama i SC.  Dio ih je obroke opisivao odvratnima, splačinama, hranom za životinje, a drugi su pak smatrali da su takvi nezahvalni i da potpuno preuveličavaju postojeće stanje. Neki navode da ne plaćaju uvijek ono što jedu, već se na njihovim računima nađe nešto nisu ni vidjeli ili im se pak podvali nečiji tuđi račun.

– U menzi jedu ljudi, a ne životinje. Hrana nije besplatna da se nemamo pravo žaliti, već svi studenti plaćaju račune uz potporu države. –  jedan je od komentara.

Iako je obnova spomenutog restorana bila predviđena u sklopu rekonstrukcije cijelog doma, do toga nije došlo. Teško je procijeniti u kojoj mjeri dotrajalost kuhinjskih uređaja utječe na kvalitetu prehrane, a koliko su zaposlenici odgovorni za isto.

Za jedan meni u menzi, student izdvoji 6,50 kn, a država subvencionira ostalih dvadesetak kuna. Ostaje upitno je li cijena u skladu s kvalitetom. Logično je da studenti ne očekuju da će ih za tu cijenu na meniju dočekati jastog. Ovom akcijom uglavnom traže manje masnu hranu te više povrća po izboru. 

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR