LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prilika za studente

Pobjedom Tomislava Cara na hot talku zatvoren je drugi Job Fair Meetup

– Job Fair Meetup je super. Stvarno daje mladima mogućnost da se što više kreću u ovim vodama. – istaknuo je novi rekorder hot talka.

– Job Fair Meetup je super. Stvarno daje mladima mogućnost da se što više kreću u ovim vodama. – istaknuo je novi rekorder hot talka.

Drugo izdanje Job Fair Meetupa još je jednom, 14. svibnja, okupio vrhunska tehnološka poduzeća na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te u Klubu studenata elektrotehnike. Studenti su imali priliku pratiti talkove i hot talk na platformi Zoom, dok su se radionice održale uživo u učionicama FER-a. 

Petkom o važnosti sigurnosti

Na zadnjem danu Job Fair Meetupa, radionice su na FER-u bile usmjerene na obradu sigurnosnih incidenata i demo aplikacija. Iz CARNET-a su pokazali stvarni primjer obrade i analize računalno-sigurnosnog incidenta. Poduzeću Rimac Automobili, na radionici Softverski ekosustav Rimca, glavni je cilj bio prikazati studentima način razvoja softvera, u kojim proizvodima se koristi i generalno dati jasniju sliku o tehnologijama koje ono koristi. Ključni savjet koji njegovu predstavnici žele prenijeti studentima je: Neka prate svoje snove i rade ono što ih zanima.

Dinamično tržište

Talkovi su započeli s poduzećem Medtronic koje je u dinamičnoj prezentaciji pokazalo visokotehnološke medicinske uređaje i njihovu svakodnevnu upotrebu. Iz poduzeća Xylon dali su uvid u promjenjivo tržište automobilske elektronike, a iz poduzeća ByteLab pokazali su kako se razvijaju IoT uređaji. Nadalje, GlobalLogic se dotaknuo područja digitalne transformacije u vidu uvođenja mikro-servisno orijentirane arhitekture. Za kraj prvog bloka talkova, tvrtka SofaScore otvorila je područje o razvoju web i mobilnih aplikacija koje je ujedno i obilježilo drugi blok talkova.

Hot pobjeda dana

Pauza između talkova dobila je ljuti okus! Održao se dugo iščekivani hot talk u kojem je sudjelovao Tomislav Car iz Infinuma. Bio je to vrlo izazovan intervju, odgovarao je na formalna i neformalna pitanja uz konzumaciju ljutih kolačića koji su svakim pitanjem postajali sve ljući. Postavljalo se pitanje: Može li Tomislav Car oboriti rekord od 69 bodova prošlogodišnjeg sudionika Luke Arbusa? Bilo je gusto do samog kraja, ali je ipak postao novim rekorderom hot talka sa 70 bodova, bez ijednog gutljaja mlijeka zbog čega nije dobio niti jedan negativan bod.

Za kraj svog intervjua, istaknuo je važnost i korisnost Job Fair Meetupa:
– Job Fair Meetup je super. Stvarno daje mladima mogućnost da se što više kreću u ovim vodama. Oni na ovaj način mogu saznati koja su naša očekivanja, ali i nama je jednako važno da i mi shvatimo što mladi žele.
Preokreti za kraj

Zadnju rundu talkova na drugom Job Fair Meetupu započeo je Greyp Bikes koji je napravio preokret u biciklističkoj industriji sa svojim prvim modelom na tržištu – G6-icom. Još je preokreta donio i Trikoder sa savjetima kako iskoristiti zaokrete u karijeri i postati uspješnim. Iz Infinuma su ispričali karijerni put od studenta FER-a do Android Team Leada. Zadnji talk kojim je zatvoreno drugo izdanje događaja održao je Photomath – predstavnici ove tvrtke dali su uvid u pozadinu njihove istoimene aplikacije za podučavanje matematike koja se bazira na umjetnoj inteligenciji. 

Ulovite karijeru uz #jobfairmeetup

Tijekom 5 dana održano je 45 talkova, 21 blok umrežavanja, 11 radionica, 4 panel-rasprave i 1 hot talk. Još je uvijek moguće, do 21. svibnja, ispuniti svoj životopis i uključiti se u pronalazak karijere – povezati se s 56 vrhunskih, tehnoloških poduzeća. Prijave se vrše na službenoj stranici Job Fair Meetupa.

Događaj je organiziran u skladu s važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, a svi sudionici, navode organizatori, odgovorno su se ponašali. Organizatori su, podsjetimo: FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).
FOTO: KSET