LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Književno stvaralaštvo

Pobjednik natječaja „Goran za mlade pjesnike“ dobit će besplatnu objavu svoje knjige

Natječaj je namijenjen mlađima od 30, a služi za poticanje stvaralaštva mladih pjesnika u Hrvatskoj, ali i drugdje gdje se koristi hrvatski jezik.

Natječaj je namijenjen mlađima od 30, a služi za poticanje stvaralaštva mladih pjesnika u Hrvatskoj, ali i drugdje gdje se koristi hrvatski jezik.

Već godinama skupljate svoju zbirku pjesama i maštate o njihovoj objavi? Stigao je trenutak da svoj rukopis prijavite na natječaj za nagradu „Goran za mlade pjesnike“, kojeg je raspisalo Goranovo proljeće.
 

„U nastojanju da potaknemo stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, raspisujemo natječaj za nagradu „Goran za mlade pjesnike“, stoji u priopćenju.

 

Prijava na natječaj


Prijaviti se mogu pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije.
 

Na natječaj je potrebno poslati:
 

a) cjelovit rukopis pjesničke zbirke u otvorenom (Word) dokumentu koji ne smije sadržavati ime autora/ice ni u jednom dijelu dokumenta

b) u zasebnom dokumentu potrebno je poslati biografiju i osobne podatke (ime i prezime, datum i godinu rođenja, kontakt: broj telefona i adresu elektroničke pošte te točnu adresu stanovanja)

3. Žiriranje će se odvijati anonimno, bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa
 

Nagrada


Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika/ica i kritičara/ki predložit će najbolji rukopis za nagradu „Goran za mlade pjesnike“. Po završetku uredničkog procesa, nagrađeni rukopis bit će objavljen u obliku knjige u ediciji Novi hrvatski pjesnici, u izdanju SKUD-a „Ivan Goran Kovačić“. Za autora besplatna objava knjige predstavlja materijalni dio Nagrade.

Rukopise i biografiju, s naznakom „Za nagradu Goran za mlade pjesnike“ u naslovu poruke, isključivo u elektronskom obliku, slati na e-mail: natjecaj@igk.hr

Rok za slanje pjesama je nedjelja, 31. prosinca 2023. u ponoć.

Osim nagrađenog autora/ice, sudionike se neće pojedinačno izvještavati o ishodu natječaja.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA