LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstavljanje Sveučilišta

Po prvi puta nakon pandemije, zagrebačko sveučilište Welcome week organizira uživo

Inozemni će studenti imati priliku upoznati grad uz stručno vodstvo, predstavit će im se hrvatska kultura i baština, kao i naš obrazovni sustav.

Inozemni će studenti imati priliku upoznati grad uz stručno vodstvo, predstavit će im se hrvatska kultura i baština, kao i naš obrazovni sustav.

U ovom tjednu brojni inozemni studenti pristižu na sveučilišta diljem Republike Hrvatske. 

Središnji ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu organizira Welcome Week za strane dolazne studente, koji će najveće hrvatsko sveučilište pohađati u narednom semestru. Većina studenata, njih oko 360, na studijski boravak u Zagreb dolazi u sklopu EU-ova programa Erasmus+ mobilnosti za zemlje Europske unije.

Tjedan dobrodošlice održat će se od 20. veljače do 8. ožujka, a središnji događaj predstavlja Dan dobrodošlice koji će se prvi put nakon pandemijskih godina održati uživo.

Studente će 24. veljače pozdraviti prof. dr. sc. Boris Brkljačić, prorektor za studente, preddiplomske i diplomske studije. Djelatnici Središnjega ureda za međunarodnu suradnju predstavit će Sveučilište u Zagrebu, mogućnosti studiranja na engleskome jeziku, kao i učenja hrvatskoga jezika za strance. Hrvatski studenti iz Erasmus Student Networka Zagreb (ESN Zagreb), udruge čiji rad sufinancira Središnji ured za međunarodnu suradnju, održat će prezentaciju za strane studente o studiranju i životu u Zagrebu te će ih upoznati s aktivnostima koje će za njih organizirati tijekom semestra.

Studentima će biti podijeljeni darovi dobrodošlice, uključujući i tiskani materijal o Sveučilištu u Zagrebu i EU-ovu programu Erasmus+ mobilnost.

Inozemni će studenti imati priliku upoznati grad uz stručno vodstvo, predstavit će im se hrvatska kultura i baština, kao i naš obrazovni sustav. Detaljan program Welcome weeka dostupan je ovdje.

FOTO: GOOGLEMAPS/SCREENSHOT