LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Naglasak na praksu i iskustvo

Ovo veleučilište ove godine ima dvostruko više upisanih studenata

„Osim impresivnog rasta broja studenata, Istarsko veleučilište nastavlja jačati suradnju s renomiranim tvrtkama i znanstvenim institucijama, jačajući svoju poziciju središta znanja, istraživanja i inovacija u regiji.” – kaže dekan veleučilišta.

„Osim impresivnog rasta broja studenata, Istarsko veleučilište nastavlja jačati suradnju s renomiranim tvrtkama i znanstvenim institucijama, jačajući svoju poziciju središta znanja, istraživanja i inovacija u regiji.” – kaže dekan veleučilišta.

Istarsko veleučilište bilježi veliki porast broja upisanih studenata. Ove godine čak ih je dvostruko više nego prošle, u čemu je veliku ulogu igrala inovativnost i primjena praktičnog znanja koju zastupa veleučilište, piše Glas Istre.
 

„Ovo je za nas uistinu impresivan rast koji jasno odražava prepoznatljivost veleučilišta u pogledu kvalitete, atraktivnosti i inovativnih studijskih programa koji su pažljivo dizajnirani nakon sveobuhvatnog istraživanja tržišnih potreba i u suradnji s vodećim tvrtkama regije u smislu definiranja potrebnih kompetencija koje poslodavci očekuju da student mora posjedovati pri završetku studija. Upravo je to ono što omogućava brzu zapošljivost studenata i potrebnu kvalitetnu radnu snagu poslodavcima.” – ističe dekan veleučilišta dr. sc. Daglas Koraca, prenosi Glas Istre.

Novi studijski programi


Na veleučilištu trenutno postoje četiri studijska programa, među kojima je i novi preddiplomski studij Menadžment u gastronomiji i kultura hrane, koji je privukao mnogo novoupisanih studenata. Još jedan studij akreditiran je ove godine, a to je diplomski studij Mehatronika – prvi takve vrste u Hrvatskoj.
 

„Mehatronika je usmjerena na suvremene tehnologije i pruža studentima praktične vještine neophodne za inženjerske izazove budućnosti, a visokokvalificirani mentori i praktičan rad u veleučilišnim laboratorijima osiguravaju da studenti budu spremni za izazove u realnom sektoru. Osim diplomskog, Veleučilište nudi i prijediplomski studij Mehatronika uz stjecanje jednakih znanja na prijediplomskoj razini.” – rekao je Koraca.

Jačanje suradnje s renomiranim tvrtkama


Svi studiji Istarskog veleučilišta naglasak stavljaju na praktično učenje i stvarno radno iskustvo. Obvezne stručne prakse studenti mogu odrađivati u mnogim tvrtkama s kojima veleučilište surađuje, kao što su BAT – Tvornica Duhana Rovinj, Infobip, Jadran Galenski Laboratorij, Carel Adriatic, Tri M, Sistema, Novatec i drugi.
 

„Osim impresivnog rasta broja studenata, Istarsko veleučilište nastavlja jačati suradnju s renomiranim tvrtkama i znanstvenim institucijama, jačajući svoju poziciju središta znanja, istraživanja i inovacija u regiji. Trenutni pozitivni trendovi, opravdavaju optimistične projekcije u budućnosti, kako za veleučilište tako i za njegove talentirane studente, buduće lidere industrije i znanosti.” – ističe dekan.

FOTO: FOTO: ISTARSKO VELEUČILIŠTE