LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

Ove datume morate znati ako se natječete za smještaj u studentskom domu

Donosimo ključne datume natječaja studentskih centara, veleučilišta i studentskih domova diljem Hrvatske.

Donosimo ključne datume natječaja studentskih centara, veleučilišta i studentskih domova diljem Hrvatske.

Većina natječaja za smještaj u studentskim domovima diljem hrvatske već je završila, no sada studentima preostaje čekati prve rezultate i saznati jesu li ostvarili pravo smještaja u studentskom domu ili se moraju osloniti na druge opcije. Donosimo, stoga, ključne datume propisane natječajima diljem zemlje.
Vezano: MZO donio odluku o kvotama za smještaj u domovima i subvencijama za privatni smještaj
Studentski centar Rijeka i Studentski centar Karlovac

U riječkim studentskim domovima moći će živjeti 1250 studenata koji ostvare pravo temeljem natječaja. Rezultati će biti objavljeni 6. kolovoza, a prigovori će se moći poslati najkasnije 8 dana od objave rezultata. 

Istoga dana trebali bi biti objavljeni rezultati za smještaj u karlovačkom studentskom domu za koji je kvota 150. Detaljnije o karlovačkom natječaju pronađite ovdje.

Studentski centar Slavonski Brod

Studentski dom u Slavonskom Brodu primit će 100 studenata koji prema rezultatima natječaja ostvare pravo na njega, a više informacija bit će poznato 9. kolovoza kada bi trebala biti objavljena privremena lista. Opširnije o natječaju dostupno je ovdje.

Studentski centar Osijek

Rezultati natječaja osječkog studentskog centra bit će objavljeni 10. kolovoza. Kvota je za studentske domove u Osijeku 1395, a uz to će dio studenata morati živjeti u privatnim stanovima do završetka izgradnje novog paviljona.

Studentski centar Požega

Prema tekstu natječaja požeški bi studentski centar trebao privremenu rang-listu objaviti do 10. kolovoza. U požeškom studentskom domu moći će živjeti 110 studenata sukladno odluci MZO-a.

Studentski centar Varaždin

Od ukupnog broja prijavljenih, 811 studenata na kraju će moći živjeti u varaždinskim studentskim domovima. Prvi će rezultati biti objavljeni 12. kolovoza, a više informacija moguće je pronaći ovdje.

Studentski centar Pula

130 pulskih studenata moći će živjeti u studentskom domu ako ostvare pravo na to temeljem natječaja čiji bi prvi rezultati trebali biti objavljeni do 13. kolovoza.

Veleučilište Marko Marulić u Kninu

Kninsko veleučilište privremene će rezultate objaviti najkasnije 13. kolovoza 2021. godine. U kninski dom moći će se smjestiti 79 studenata.

Studentski centar Dubrovnik

Dubrovački SC privremene će rezultate objaviti do 14. kolovoza 2021, a ukupno će primiti 443 studenta. Više o natječaju dostupno je na poveznici.

Studentski centar Zagreb i Studentski centar Šibenik

Studentski dom koji prima najviše studenata, njih čak 6935, privremenu će rang-listu objaviti 16. kolovoza 2021. Više informacija o natječaju moguće je pronaći na poveznici.

Studentski centar u Šibeniku privremene će rezultate također objaviti do 16. kolovoza 2021. godine. Ondje će moći živjeti 76 studenata.

Studentski centar Split

Splitski SC nije definirao točan datum objave privremenih rezultata, nego je samo navedeno da će biti objavljeni najkasnije do kraja druge polovice kolovoza. U splitskim je domovima ukupno 1173 mjesta. Detaljnije informacije dostupne su ovdje.

Studentski centar Virovitica

Privremena rang-lista za studentski smještaj u studentskom domu u Virovitici bit će objavljena 20. kolovoza. Ondje će, prema odluci MZO-a, moći živjeti 108 studenata.

Studentski dom Leopold u Vukovaru

Rezultati natječaja vukovarskog veleučilišta, koje će u studentski dom smjestiti 108 studenata, izlaze poprilično kasno u odnosu na druge natječaje. Naime, prvi rezultati bit će objavljeni 7. rujna 2021. godine, a prigovori će se moći uputiti do 16. rujna.
FOTO: UNSPLASH