LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
MENTALNO ZDRAVLJE

Ovdje potražite besplatno savjetovanje i psihološku pomoć u Zagrebu!

Donosimo popis mjesta na kojima možete potražiti psihološku pomoć na području Zagreba.

Donosimo popis mjesta na kojima možete potražiti psihološku pomoć na području Zagreba.

Razni izazovi koje donosi studentski život, uključujući seminare, ispitne rokove, a možda i studentski posao, ostavljaju posljedice na mentalno zdravlje studenata. No, studenti mogu sasvim besplatno potražiti savjetovanje i psihološku pomoć, a Studentski centar u Zagrebu objavio je i popis mjesta na kojima je možete potražiti.
 

Studentski centar Zagreb

 

U sklopu SD Cvjetno naselje nalazi se besplatno savjetovalište za studente i djelatnike Studentskog centra. Potrebno je javiti se i dogovoriti termin dolaska. Javiti se možete pozivom ili preko WhatsAppa na telefonski broj 01/4593-660 ili broj mobitela 091/4593-579.

Savjetovanje provodi pomoćnik upravitelja za pomoć studentima, a specijaliziran je za teškoće prilagođavanja na novo mjesto stanovanja ili studiranja, na pojavu anksioznosti i smetnji koje stvara poremećaje prehrane, promjene u raspoloženju i slično.
 

Sveučilište u Zagrebu

 

Studenti Sveučilišta u Zagrebu imaju pravo na psihološki tretman koji provodi Ured za psihološku podršku i zaštitu mentalnog zdravlja. Voditelj Ureda je MBA, mag. psych. Božidar Nikša Tarabić. Potrebno je unaprijed dogovoriti termin preko e-maila: bozidar.niksa.tarabic@unizg.hr ili telefonskim pozivom na broj: 091/5085-359.

Potištena djevojka, FOTO: Canva, ilustracija

 

Filozofski fakultet

 

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ima savjetovalište za studente. Termin se može zakazati preko e-maila: savjet@ffzg.hr. Prijava treba sadržavati: ime i prezime studenta/ice, godinu rođenja, nazive studijskih grupa i godinu studija, broj mobitela, e-mail adresu, okvirnu vrstu problema, slobodne vremenske intervale po danima u tjednu. Informacija o terminu prvog susreta dobiva se e-mailom.
 

Pravni fakultet

 

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu ima savjetovalište za svoje studente. Termin se može zakazati preko službenog studentskog maila na e-mail: savjetovaliste@pravo.hr. Djelatnice savjetovališta ponudit će prvi slobodan termin.

Savjetovanje se odvija uživo u prostoru savjetovališta te online, nakon što student potvrdi termin. Svakom studentu/ici osigurana je potpuna anonimnost i povjerljivost individualnog razgovora. Savjetovalište se nalazi na adresi: Gundulićeva 10, prvi kat, soba 9.
 

Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar

 

U Odjelu za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih na Nastavnom zavodu možete pronaći besplatno savjetovanje. Termini se zakazuju na telefonski broj 01/3830-066, a služba se nalazi u Remetinečkom gaju 14.

Tuga, FOTO: Canva, ilustracija

 

Centar za zdravlje mladih

 

Specijalizacija ovoga Centra unaprijediti je i očuvati mentalno zdravlje djece i adolescenata. Također, bave se i problemima reproduktivnog zdravlja, rješavanja problema ovisnosti, kao i problemima s učenjem. Savjetovalište se nalazi u Heinzlovoj ulici na broju 62a. Dovoljno je nazvati broj 01/6468-333 ili javiti se na e-adresu info@czm.hr te dogovoriti svoj termin.

 

Iskorak

 

Iskorak je savjetovalište namijenjeno LGBTI zajednici i osobama koje žive s HIV/AIDS-om usmjereno na pomoć u razvoju vještina suočavanja s emocionalnim, interpersonalnim, akademskim i drugim poteškoćama.

U tom se savjetovalištu stručnjaci bave problemima vezanim uz seksualnu orijentaciju, život s HIV-om, probleme u vezi, probleme u obitelji ili s prijateljima i sl. Iskorak se nalazi u Šenoinoj 26, a svoj termin možete rezervirati preko e-adrese info@iskorak.hr. Na njihovoj web-stranici možete pronaći sve pojedinosti koje vas potencijalno muče prije odlaska na stručnu pomoć.

 

Psihološka pomoć

 

Na web-stranici Psihološke pomoći moguće je pronaći gotovo sve pružatelje psihološke ili psihijatrijske pomoći u cijeloj državi. Na toj stranici mogu se pronaći i informacije o razlici između psihologa i psihijatra, samopomoći te sve druge pojedinosti koje su potrebne prije odlaska na savjetovanje.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA