LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SASTANAK S POMOĆNICOM RAVNATELJA SC-A

Otvoreno pitanje renoviranja paviljona i smještajnih kapaciteta

Studenti koji žive u studentskim domovima sve se više pitaju gdje će boraviti za vrijeme renoviranja koje će započeti u srpnju 2014.

Studenti koji žive u studentskim domovima sve se više pitaju gdje će boraviti za vrijeme renoviranja koje će započeti u srpnju 2014.

Studentski odbor „Stjepan Radić“ sastao se 9. prosinca 2013. s pomoćnicom ravnatelja SC-a gđom Ružicom Rajšić. Studenti su izložili svoje prioritete kako bi poboljšali smještaj u studentskom domu „Stjepan Radić“ popularnom zvanom „Sava“.

Glavni prioriteti bili su:

  • produženje radnog vremena za čistačice preko vikenda – na što su dobili odgovor da će SC biti obaviješten o tome kako bi financirali prekovremene sate
  • dvorane u 5. i 6. paviljonu – prije početka božićnih blagana otvorit će se dvije učionice, svaka s 13 mjesta
  • igralište iza 9. paviljona – planira se izgradnja otvorenog igrališta iza 9. paviljona

Osim tih prioriteta, studenti su tražili još i:

  • otvaranje biljne ljekarne u 12. paviljonu jer zakonske norme ne dopuštaju da se na tako maloj kvadraturi otvori klasična ljekarna
  • postavljanje ZET-ovog displaya na tramvajsku stanicu kako bi se studentima olakšalo planiranje polazaka
  • otvaranje „glazbene sobe“ – što je gđa Rajšić s radošću prihvatila i dodala kako taj plan neće stvoriti velike troškove
  • zbog velikog broja korisnika studenti su predložili nabavu dodatnih perilica i sušilica koje se nalaze u praonici u prizemlju 12. paviljona
  • otvaranje teretane na otvorenom iza 7. paviljona

Od posljednjeg sastanka s upraviteljem doma realiziran je još jedan projekt u domu. Radi se o kićenju bora i postavljanju jaslica ispred kipa Stjepana Radića, koje je večeras blagoslovio studenski kapelan don Damir Stojić.

Nadalje, otvoreno je i važno pitanje koje se tiče renoviranja paviljona. Studenti su pitali hoće li se zbog renoviranja smanjiti kapacitet soba dok se svi radovi ne završe. Kako bi pomogli budućim generacijama koje će tek doći u dom, predložili su da se studenti koji ne ostvare pravo na studentski dom smjeste u đačke domove. Jedan od prijedloga bio je i nadogradnja malih krila na četvrtim katovima paviljona.

O ovoj temi će se raspravljati sljedećih nekoliko mjeseci.

Sastanak je prošao u dobrom ozračju. Članovi odbora su za kraj istaknuli kako će se nastaviti zalagati za kolege u domu kao i za generacije koje tek dolaze.

FOTO: MAJA ČIRJAK/STUDENTSKI.HR