LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukacijski program

Otvorene su prijave za sudjelovanje u Studentskoj akademiji za politički razvoj

Program će se provoditi u Zagrebu tijekom ljetnog semestra akademske godine 2020/2021. – svakog četvrtka od 30. ožujka do 24. lipnja 2021. godine od 18 do 20 sati.

Program će se provoditi u Zagrebu tijekom ljetnog semestra akademske godine 2020/2021. – svakog četvrtka od 30. ožujka do 24. lipnja 2021. godine od 18 do 20 sati.

Akademija za politički razvoj otvorila je natječaj za sudjelovanje u Studentskoj akademiji za politički razvoj pod nazivom #APRstudent. Namijenjena je redovnim i izvanrednim studentima svih studijskih područja koji su mlađi od 26 godina, za njih 20 koje će odabrati Selekcijski odbor.

Program će se provoditi u Zagrebu tijekom ljetnog semestra akademske godine 2020/2021. – svakog četvrtka od 30. ožujka do 24. lipnja 2021. godine od 18 do 20 sati. Točno mjesto, odnosno način održavanja odredit će se prema epidemiološkim mjerama.

Predavanjima, radionicama i panel-raspravama program omogućuje obrazovanje o aktivnom građanstvu, gospodarstvu, društveno-političkim procesima i vanjskoj politici. Isto tako, sudionici će vježbom usvojiti praktične vještine komunikacije i planiranja projektnog ciklusa za prijavljivanje projekata na EU fondove. Najavljena je i mogućnost suradnje s Uredima hrvatskih eurozastupnika u Bruxellesu, privatnim poduzećima alumnija APR-a te udrugama civilnog društva ako to dopusti epidemiološka situacija.

Predviđena su tri obrazovna modula te četvrti koji je zamišljen kao stažiranje za najistaknutije polaznike. On će se odvijati po završetku predavanja te će trajati najkasnije do listopada. Kako bi sudionici uspješno završili program, trebaju biti prisutni na 80% predavanja.

Zainteresirani studenti moraju poslati kraći životopis i motivacijsko pismo do 300 riječi. U životopisu je obavezno navesti prosjek ocjena ostvarenih na studiju, dok pismo motivacije mora sadržavati osvrt na dosadašnje javno djelovanje, akademski uspjeh i motiviranost za dodatno obrazovanje i usavršavanje – to su glavni kriteriji odabira. Prijave se šalju na e-mail info@apr.hr do 14. ožujka. Rezultati natječaja biti će objavljeni na stranicama APR-a najkasnije do 22. ožujka.

Valja naglasiti i da je sudjelovanje potpuno besplatno.
FOTO: PIXABAY