LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Besplatna edukacija

Otvorene su prijave za novi ciklus edukacije „Mladi za dostojanstvo i ljudska prava”

Edukacija organizira Svjetski savez mladih Hrvatska, a namijenjena je mladima od 18 do 30 godina.

Edukacija organizira Svjetski savez mladih Hrvatska, a namijenjena je mladima od 18 do 30 godina.

Otvorene su prijave za novi ciklus edukacije Mladi za dostojanstvo i ljudska prava koju organizira Svjetski savez mladih Hrvatska. SSMH podružnica je međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj broji više od 200 članova koji djeluju u Zagrebu, Osijeku i Splitu. 

Mladi za dostojanstvo i ljudska prava edukacija je namijenjena mladima od 18 do 30 godina, koja se već dugi niz godina održava u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Na edukaciji mladi će imati priliku čitati tekstove raznih autora poput C. S. Lewisa, Karola Woytile, Viktora Frankla, Vaclava Havela, Georgea Weigela i mnogih drugih te raspravljati o temama kao što su ljudsko dostojanstvo, solidarnost i kultura. Rasprave će voditi posebno educirani mentori, a održavat će se u malim grupama.

– Edukacija će svim sudionicima omogućiti bolje razumijevanje čovjeka i njegove vrijednosti, kao i priliku za promišljanje o solidarnosti koja ljude povezuje i kulturi koja ljude oplemenjuje. Sudionici će se upoznati i s važnosti traženja i pronalaska smisla i preuzimanja odgovornosti kako bi se postigla istinska sloboda. Također, sudionici će se upoznati s osnovnim konceptima ljudskih prava te korištenjem jezika kakav se koristi u institucijama Ujedinjenih naroda – poručuju organizatori. 

Nakon prijave zainteresirani će dobiti povratnu informaciju o detaljima u vezi s edukacijom. Ključni će čimbenik za sve zainteresirane biti njihova motivacija i slaganje s Poveljom Svjetskog saveza mladih. Prijave za edukaciju traju do 26. 9. 2021. godine putem obrasca na poveznici.

Edukacija je besplatna i održava se na hrvatskome jeziku. Više informacija o navedenoj edukaciji možete pronaći na društvenim mrežama: Facebook i Instagram.
FOTO: UNSPLASH