LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Moot Court Croatia

Otvorene su prijave za najveće natjecanje studenata prava u Hrvatskoj

Moot Court Croatia natjecanje je u obliku simuliranog suđenja nastalo po uzoru na "moot court" natjecanja koja su iznimno popularna među studentima prava diljem svijeta.

Moot Court Croatia natjecanje je u obliku simuliranog suđenja nastalo po uzoru na "moot court" natjecanja koja su iznimno popularna među studentima prava diljem svijeta.

Otvorene su prijave za natjecanje Moot Court Croatia. Prijave počinju 9. siječnja i traju do 25. siječnja 2017. godine, dok će se svečano otvorenje natjecanja održati 13. siječnja u 18 sati u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu. Natjecanje organizira Udruga eStudent.

Moot Court Croatia natjecanje je u obliku simuliranog suđenja koje se održava već petu godinu zaredom. Ove godine, s katedre za međunarodno privatno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu, donosimo vam slučaj trgovačko-pravne prirode. Detalje slučaja možete pogledati na poveznici.

Na natjecanje se mogu prijaviti studenti treće i viših godina pravnih fakulteta u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu. Sudjelovanjem na natjecanju dobivate iskustvo u timskom radu, u analizi slučajeva i istraživanju raznih baza podataka, ali i šansu da se upoznate i umrežite s budućim poslodavcima.

Nagrađivat će se natjecatelji u tri kategorije. Pobjednici natjecanja dobivaju priliku sudjelovati u Dubrovnik Summer School, kao i trotjednu ljetnu praksu u jednom od partnerskih odvjetničkih ureda. Ekipi koja osvoji drugo mjesto omogućena je 40-satna Osnovna obuka za izmiritelje u Hrvatskoj udruzi za mirenje (HUM). Za najbolji podnesak cijelu će ekipu nagraditi Narodne Novine setom knjiga pravne tematike, a najbolji govornik će od Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža dobiti Pravni leksikon. Također, u skladu s pravilnicima pojedinih fakulteta, mogu se osvojiti i ECTS bodovi.

– Moot Court Croatia odlična je prilika za stjecanje dodatnih znanja i vještina primjenjivih u kasnijem profesionalnom životu. Iskustvo i prijateljstvo stečeno za vrijeme trajanja natjecanja u konačnici je najveća vrijednost koju natjecatelji mogu ponijeti sa sobom – Dino Gliha, član pobjedničkog tima 2016.

Moot Court Croatia natjecanje je u obliku simuliranog suđenja nastalo po uzoru na moot court natjecanja koja su iznimno popularna među studentima prava diljem svijeta. Predstavljaju izvrsnu priliku da studenti steknu vrijedna iskustva istraživanja slučaja, pisanja podnesaka i sudjelovanja u raspravama pred sudom. Uz to, veliku vrijednost natjecanja čini intenzivna uključenost profesora, asistenata, sudaca, odvjetnika te nekih od najboljih odvjetničkih ureda u Republici Hrvatskoj, koji su ujedno i partneri samoga natjecanja. S obzirom na to, sudjelovanjem na Moot Court Croatia studenti imaju priliku povezati se sa studentima prava i pravnim stručnjacima iz cijele Hrvatske.