LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
BESPLATNA RADIONICA

Otvorene prijave za zimsku radionicu animiranog filma, „Filmsku naSTAVu”

Za vrijeme zimskih praznika u sklopu 11. „Filmske naSTAVe” osnovnoškolci imaju priliku okušati se u izradi animiranog filma uz stručno vodstvo!

Za vrijeme zimskih praznika u sklopu 11. „Filmske naSTAVe” osnovnoškolci imaju priliku okušati se u izradi animiranog filma uz stručno vodstvo!

Koliko su školarci željni filmskog znanja, pokazuje činjenica da svake godine Filmsku naSTAVu za vrijeme praznika pohađa više od 200 školaraca! Dok će se u kinu Kinoteka odvijati kinoprojekcije s analizom filmova za srednjoškolce, osnovnoškolce (1. – 4. razred) pozivamo na radionicu animiranog filma!
 


VEZANO: Na ovoj radionici upoznajte natječaj vrijedan 33 milijuna eura


 

Otvorene prijave za radionicu

 

Hrvatski filmski savez otvorio je prijave za radionicu animiranog filma, koja će se odvijati od 19. do 23. veljače 2024., u terminu od 9 do 13 sati, u Privatnoj umjetničkoj gimnaziji u Zagrebu, na adresi Gundulićeva 55.

 

Nakon desetljeća provedbe u maloj dvorani kina Tuškanac, za vrijeme obnove zgrade, radionica se privremeno seli na novu lokaciju u PUG, inače i dom predmeta Filmska umjetnost za srednjoškolce.

Radionica animiranog filma, FOTO: Hrvatski filmski savez
 

Radionički program zamišljen je kao splet teorijskog i praktičnog rada s mnoštvom filmskih primjera i rada na terenu. U takvoj atmosferi djeca i mladi najbolje savladavaju filmsku pismenost. Očekuje nas kreativno filmsko druženje, a rezultat radionice – animirani film – imat će prilike pogledati i prijatelji, i obitelji polaznika te na taj način i sami dobiti uvid u filmski svijet.

 

Prijaviti se možete preko poveznice najkasnije do 16. veljače.

 

Za sve dodatne informacije i upite, obratite se na e-poštu: obrazovni@hfs.hr.

 

Program je sasvim besplatan


Filmska naSTAVa jedinstven je program na području Republike Hrvatske, kojem se mladi uvijek rado vraćaju – jedini je filmsko-obrazovni program namijenjen srednjoškolskim učenicima te je usto potpuno besplatan. Osim primarno srednjoškolcima, program je namijenjen i studentima te srednjoškolskim nastavnicima. Na Filmsku naSTAVu možete se prijaviti na poveznici.

 

„Filmsku naSTAVu” organizira Hrvatski filmski savez u partnerstvu s Centrom za kulturu i film Augusta Cesarca i kinom Kinoteka. Program radionica za osnovnoškolce organizira se u partnerstvu s Privatnom umjetničkom gimnazijom u Zagrebu.

 

Program se održava uz financijsku potporu Hrvatskoga audiovizualnog centra, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Zaklade Kultura nova i Grada Zagreba te uz pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

 

FOTO: HRVATSKI FILMSKI SAVEZ