LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj za studente novinarstva i mlade novinare

Otvorene prijave na program Youth4Regions u Bruxellesu; pokriveni su troškovi putovanja i smještaja

Do 12. srpnja 2021. u 17 sati otvorene su prijave za sudjelovanje u programu Youth4Regions, namijenjenom studentima novinarstva ili mladim novinarima. Očekuje ih obuka o novinarstvu i regionalnoj politici EU-a.

Do 12. srpnja 2021. u 17 sati otvorene su prijave za sudjelovanje u programu Youth4Regions, namijenjenom studentima novinarstva ili mladim novinarima. Očekuje ih obuka o novinarstvu i regionalnoj politici EU-a.

Započele su prijave za sudjelovanje u programu Youth4Regions koji će se održati tijekom Europskog tjedna regija i gradova, od 10. do 15. listopada 2021, u Bruxellesu. Sudjelovati mogu 33 kandidata koji studiraju novinarstvo ili su mladi novinari s do 2 godine radnog iskustva, u dobi između 18 i 30 godina, iz država članica EU-a, susjednih zemalja i zemalja pristupnica. 

Prema informacijama sa službenih internetskih stranica Europske unije sudionike očekuje obuka o novinarstvu i regionalnoj politici EU-a. Pruža im se, k tome, prilika za sudjelovanje na tiskovnim putovanjima Europske komisije u države članice, suradnja s renomiranim novinarima tijekom Tjedna regija i gradova EU-a, posjet sjedištima medija i institucijama EU-a. Osim toga, odabrani ambiciozni sudionik koji pokaže snažnu vezanost uz EU i njegove vrijednosti bit će u utrci za dodjelu nagrade Megalizzi-Niedzielski za mlade novinare. 

Prijave za sudjelovanje vrše se na poveznici do 12. srpnja 2021. godine u 17 sati (CET). U prijavnici je potrebno priložiti kratki članak (2500 – 6250 znakova) ili videoreportažu (2 – 3 minute) s prikazom projekta koji sufinancira Europski fond za regionalni razvoj (uključujući Interreg) ili Kohezijski fond. U uputama je navedeno kako bi rad trebao pokrivati temu trenutnog izdanja programa. Detalji su objavljeni na stranicama EU-a pod nazivom projekta Youth4Regions.

Valja istaknuti da se prijaviti mogu i novinari koji rade na pola radnog vremena, kao i studenti koji studiraju novinarstvo na Fakultetu komunikologije. Međutim, sudjelovati ne mogu oni koji su sudjelovali prethodnih godina. 

Organizatori pokrivaju troškove smještaja i putovanja.

FOTO: PIXABAY