LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Regrutacija volontera

Otvorena prilika za rad u internacionalnom okruženju; osječki ESN-ovci ispričali o čemu se radi

Studentska organizacija iz Osijeka u potrazi je za novim članovima koji vole dinamičan rad u multikulturalnoj sredini, koje zanima Erasmus+ mobilnost i traže svoje mjesto za profesionalno napredovanje u različitim područjima.

Studentska organizacija iz Osijeka u potrazi je za novim članovima koji vole dinamičan rad u multikulturalnoj sredini, koje zanima Erasmus+ mobilnost i traže svoje mjesto za profesionalno napredovanje u različitim područjima.

Osječka sekcija ESN-a (Erasmus Student Networka), koja postoji osam godina, upravo provodi regrutaciju u dva postojeća tima – event tim i tim za odnose s javnošću. U potrazi je za mladim ljudima s naglaskom na studente kojima je omogućeno sudjelovanje na Erasmus+ programu za mobilnost. 

Mihaela Kolić predsjednica je ESN-a Osijek, a studira Menadžment u kulturi i kreativnim industrijama na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Udruzi se priključila prije četiri godine kako bi upoznavala nove ljude i usavršila engleski jezik.

– Kroz svoje članstvo obnašala sam nekoliko različitih funkcija unutar udruge i stekla sam brojne vještine koje samo studiranjem ne bih dobila. Mogu reći da je moje članstvo u udruzi najbolji potez koji sam napravila za vrijeme studija. ESN mi je dao mnogo prilika za usavršavanje, širenje vidika, ali i putovanja. Smatram da sva stečena znanja lako mogu primijeniti u poslovnom svijetu i vjerujem u snagu umrežavanja s drugim članovima udruge – unutar sekcije, države pa čak i na međunarodnoj razini. Vjerujem da takve prilike mogu itekako doprinijeti budućem poslovnom životu. – navodi predsjednica.

Lucija Bardić potpredsjednica je Udruge, a studira na Odjelu za matematiku. Ističe glavni fokus Erasmus studentske mreže – dolazne Erasmus+ studente i lokalne studente koji žele ići na mobilnost. Upravo djelovanjem u različitim područjima žele približiti hrvatsku kulturu stranim studentima te im, naposljetku, pomoći da se prilagode životu u Osijeku.
– Kroz buddy sustav svakog Erasmus studenta spajamo s lokalnim studentom koji stoji na raspolaganju za bilo kakve nejasnoće i pitanja, a kasnije i za druženje i upoznavanje. Trudimo se organizirati što više različitih događaja (karaoke, Pub crawl, posjete muzejima, sportske dane, izlete...) kako bi se Erasmus studenti i ESNeri što više družili i međusobno povezali. Također, lokalnim studentima pružamo sve potrebne informacije vezane uz odlazak na Erasmus+ mobilnost kroz događaje poput Erasmus cafea ili radionice pisanja motivacijskog pisma i CV-a. Naravno, uvijek smo dostupni i za bilo kakva pitanja i nejasnoće oko samog procesa prijave. Naša udruga broji 20-ak članova i sada smo u potrazi za novim, svježim licima. – pojašnjava.
Tomislava se kao studentica Udruzi priključila u rujnu prošle godine u potrazi na nekim novim iskustvom. Zanima se za multikulturalnu sredinu, druži se s dolaznim studentima, stječe nova poznanstva i obogaćuje svoj životopis u timu odnosa s javnošću.

– Osim što upoznajem ljude iz cijelog svijeta i njihove kulture, upoznajem i samu sebe. Susrećem se s novim stvarima koje do sada nisam imala prilike naučiti i zato mi je drago što sam dala sebi i ovoj udruzi priliku. – kaže.

Ema je studentica Građevinskog i arhitekstonskog fakulteta te je u Udruzi voditeljica event tima. ESN joj je prilika za kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena, rad na sebi i razvijanje različitih vještina neophodnih u današnjem poslovnom svijetu. Ističe kako je uz obiteljsku atmosferu i prijenos znanja i vještina ključna i zabava jer jedna mala zajednica postaje velika uz kolege iz udruge i studente na razmjeni.
 
Članovi ESN-a nakon jesenske regrutacije 2020. god., FOTO: ESN Osijek

– Ekipa je uvijek spremna za druženje! Upoznajete divne ljude iz cijelog svijeta i njihove kulture, a vrlo lako možete ostvariti i dugotrajna prijateljstva, što s članovima udruge, što s Erasmus studentima. ESN Osijek će vam pomoći da bolje upoznate sebe i otkrijete nove interese, a i poticat će vas na razvijanje starih vještina. Tu smo za sve one koje zanimaju mobilnost, organizacija događaja, odnosi s javnošću, kultura, ekologija, sport i sve drugo za što pokažete zanimaciju. Sve ovo otkrit ćete iz prve ruke ako nam se odlučite priključiti! Zaista preporučujem svima da izađu iz comfort zone, pridruže nam se i uljepšaju si studentske dane na jedan poseban način jer neće požaliti. Od mene samo riječi hvale! – priča Ema.

Ivan je student Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija koji također voli upoznavati različite ljude iz različitih sredina te se obrazovati u području Erasmus+ projekta i njegovim mogućnostima.

– Članstvo mi je donijelo nova poznanstva i mogućnost rada na zanimljivim projektima. Mislim da sam time unaprijedio timski rad i postao bolji u komuniciranju s ljudima. Svatko tko ima želju i volju za radom s mladima u svojoj okolini trebao bi se priključiti udruzi – ekipa je super, a ESN sam po sebi omogućuje brojne pogodnosti, među kojima je vjerojatno najpoznatija ESN Card. Putovanja, slanje paketa, kupnja suvenira i ispijanje kava uz partnere Carda postaju atraktivniji i pristupačniji!

Lucija je za kraj istaknula što se očekuje od novih članova.

– Tražimo ambiciozne ljude, spremne za rad u internacionalnom okruženju i koji bi se možda htjeli okušati u nečem novom. Trenutno imamo dva tima – event tim koji se bavi organiziranjem i provođenjem događaja te PR tim koji se bavi promocijom, izradom vizuala, pisanjem članaka itd. Također, kada smo u mogućnosti pokušavamo se prijaviti na različite projekte tako da se bilo tko može uključiti u pisanje projekata te razviti i tu vještinu. ESN nudi niz različitih područja u kojima se pojedinac može okušati i mislim da ovdje svatko može pronaći nešto za sebe.

Oni koje zanima više o radu ESN-a Osijek mogu se javiti na e-mail info@esnosijek.hr. A za one kojima su već izjave članova bile dovoljna motivacija, obrazac za pridruživanje dostupan je na poveznici. Prijave su otvorene do 28. veljače.
FOTO: ESN OSIJEK