LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zadru

Otvorena je 25. Ljetna akademija posvećena poremećaju spavanja kod djece i ADHD-u

Akademiju će obilježiti trodnevan program koji uključuje izlaganja istaknutih stručnjaka iz više europskih zemalja.

Akademiju će obilježiti trodnevan program koji uključuje izlaganja istaknutih stručnjaka iz više europskih zemalja.

Sveučilište u Zadru imalo je čast u svojoj Svečanoj dvorani otvoriti 25. Ljetnu akademiju sa stručnim usavršavanjima u organizaciji Akademije za razvojnu rehabilitaciju, Sveučilišta u Zadru i Opće bolnice Zadar.
 

U tri dana akademije izlagat će renomirani stručnjaci iz više europskih zemalja, a voditelji po temama su doc. dr. sc. prim. Romana Gjergja Juraški, doc. dr. sc. prim. Sanja Delin, Carola Wiesbauer i prof. Paolo Curatolo. – prenosi Universitas.

 

Kome je namijenjena Akademija?


Stručna usavršavanja Ljetne akademije prvenstveno su namijenjena liječnicima, specijalistima pedijatrije i užeg područja dječje neurologije, specijalistima psihijatrije i užeg područja dječje i adolescentne psihijatrije, specijalistima fizijatrije i medicinske rehabilitacije, specijalistima školske medicine, specijalistima obiteljske medicine i specijalizantima navedenih struka, psiholozima, edukacijskim rehabilitatorima, logopedima, radnim terapeutima, fizioterapeutima, medicinskim sestrama, odgojiteljima, učiteljima i roditeljima. 
 

Teme


Teme koje će se obrađivati na Akademiji uključuju Poremećaj spavanja u djece i Poremećaj iz spektra autizma te ADHD. Sudionici će imati priliku čuti najnovije informacije i iskustva iz područja rada s pojedincima kojima je pomoć potrebna.
 

Ovom akademijom predstavit će se najnovije metode procjene i intervencije te razmijeniti praksu koja bi polaznicima trebala pomoći da bolje razumiju i suoče se s ovim problemom. Naša obaveza je osigurati da svako dijete ima priliku za razvoj svojih potencijala i sudjelovanje u društvu, neovisno o svojim posebnostima, objasnio je prorektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić, a prenio Universitas.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA