LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko sportsko natjecanje

Otvoren UniSport Finals 2024: očekuje se čak 1300 sudionika

Ove je godine zabilježen rekordan broj natjecatelja, a natjecat će se čak 157 ekipe s 19 visokoškolskih institucija.

Ove je godine zabilježen rekordan broj natjecatelja, a natjecat će se čak 157 ekipe s 19 visokoškolskih institucija.

Izaslanik Predsjednika Vlade i državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Josip Pavić jučer su u konferencijskoj sali hotela Delfin u Poreču proglasili otvorenje UniSport Finals 2024. Ni loše vrijeme nije spriječilo studente sportaše, njihove voditelje i drage goste da otvore najveće i najvažnije studentsko sportsko natjecanje u Hrvatskoj.

Osim gospodina Pavića, okupljene je pozdravio Loris Peršurić, gradonačelnik grada Poreča, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković u ime rektorskog zbora, te Haris Pavletić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza. 
 

Drage studentice i studenti, dragi prijatelji, želim vam lijepu dobrodošlicu u naš grad. UniSport i grad Poreč zaista jesu prijatelji i to smo dokazali kroz više godina i nadam se da ćemo taj trend nastaviti. Sport i Poreč se vole i mi ga definitivno živimo. Želim vam svima da uživate u boravku ovdje te da nam se vratite opet. Sretno na borilištima iduća dva dana!”  dobrodošlicu okupljenima poželio je gradonačelnik grada Poreča, Loris Peršurić.


Varaždinci ne samo da dobro uče, već rasturaju i u računalnim igricama!


Kruna nacionalnog sveučilišnog sporta odigrat će se 1. i 2. lipnja 2024. godine u rukometu, košarci, odbojci, futsalu, nogometu, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu, košarci 3x3, odbojci na pijesku, šahu i e-sportu. Ove je godine zabilježen rekordan broj natjecatelja, a natjecat će se čak 157 ekipa s 19 visokoškolskih institucija. Nastupiti će predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta Sjever, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Slavonskom Brodu, Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, Veleučilišta Ivanić-Grad, Veleučilišta u Karlovcu, Sveučilišta u Dubrovniku, Veleučilišta Edward Bernays, Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu, Sveučilišta VERN, Hrvatskog Katoličkog Sveučilišta, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Međimurskog veleučilišta u Čakovcu te po prvi put, Veleučilišta u Rijeci.

Zadivljen ovogodišnjim brojkama i predivnom slikom iz Poreča bio je glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač.
 

Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas u ime cijele hrvatske olimpijske obitelji. Izuzetno me veseli vidjeti ovako punu dvoranu mladih sportaša i to upravo u onoj dobi kada najviše gubimo sportaše u olimpijskom ciklusu zbog obaveza na fakultetu. Hrvatskom akademskom sportskom savezu biti ćemo snažan partner jer radite strahovito velik i važan posao. Čestitke svima koji sudjeluju u ovoj organizaciju, ali najveća zahvala vama kolegice i kolege, studentice i studenti, što se bavite sportom. Nadam se ćete se i dalje nastaviti baviti njime.”  rekao je  Siniša Krajač.


Pred organizatorima i natjecateljima tri su nezaboravna dana jer Unisport Finals nije samo sport nego je i edukacija, rekreacija, zabava i druženje. Ovogodišnji Finalsi obogaćeni su drugim izdanjem konferencije 4 Healthy academic society, projektom Discover U, radionicama na temu projekta UniSport Health, kao i završetkom volonterske & leadeership akademije UniSport ViLA, gdje će volonteri nakon dvomjesečnih edukacija steći svoja prva iskustva u praksi. Volonterima, okosnici akademskog sporta ide predsjednik HASS-a Haris Pavletić uputio je posebnu zahvalu, jer bez njihovog truda i veliko srca, manifestacije takvih razmjera ne bi bile moguća. 
 

U godini kada slavimo 30 godina Hrvatskog akademskog sportskog saveza, red je da i Unisport Finalsi ove godine budu najveći za šta su zaslužni naši gosti koji su potegli iz cijele Hrvatske da još jednom daju podršku te vi dragi studenti, koji ćete u sljedeća dva dana na sportskim borilištima osvjetlati obraz svojim sveučilištima i veleučilištima. Pred organizacijskim Unisport timom još jednom je organizacija ogromne manifestacije, ali sam posebno ponosan što ove godine imamo i najveći broj volontera do sada, a bez njih ništa ovo ne bi bilo moguće.”  zahvalio je predsjednik Pavletić. 


Studenti FSB-a osvojili zlatne medalje na izložbi inovacija u Rumunjskoj


Za sve one koji nisu u mogućnosti biti na studentskom spektaklu u Poreču, Hrvatski akademski sportski savez omogućio je prijenose nekih utakmica uživo – na YouTube kanalu UniSport TV, dok se rezultati mogu pratiti u stvarnom vremenu na aplikaciji Unisport Digital. Za sve događaje iza kulisa s mjesta zbivanja zadužen je Instagram profil UnisportHR.
IZVOR: HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ
FOTO: HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ, UNISPORT FINALS