LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Otvaranje 2. međunarodne ljetne škole "Equality and Citizenship"

Na ovogodišnjoj međunarodnoj ljetnoj školi sudjelovat će 40 studenata i 15 predavača sa sveučilišta u Ujedinjenom Kraljevstvu, Italiji, Mađarskoj, Španjolskoj i Hrvatskoj.

Na ovogodišnjoj međunarodnoj ljetnoj školi sudjelovat će 40 studenata i 15 predavača sa sveučilišta u Ujedinjenom Kraljevstvu, Italiji, Mađarskoj, Španjolskoj i Hrvatskoj.

U ponedjeljak, 29. lipnja, održat će se otvaranje druge po redu međunarodne ljetne škole Equality and Citizenship, koje će započeti u 10 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci (4. kat, prostorija 401).

U radu ljetne škole, koju organiziraju Centar za napredne studije jugoistočne Europe, Sveučilište u Rijeci i Odsjek za filozofiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, sudjelovat će 40 studenata i 15 predavača sa sveučilišta u Ujedinjenom Kraljevstvu, Italiji, Mađarskoj, Španjolskoj i Hrvatskoj.

Glavni predavači su istaknuti filozofi politike: Richard Bellamy, University College London i direktor Max Weber programa na Europskom sveučilištu u Firenci, Jonathan Wolff, University College London, dekan za humanističke znanosti, Michael Otsuka, London School of Economics and Political Science, Paula Casal, ICREA, Universitat "Pompeu Fabra", Barcelona.

Okosnica predavanja i rasprava posvećena je temi društvene nejednakosti kao jednog od najvećeg problema suvremenog društva u svim njegovim oblicima koji se proteže od problema siromaštva preko neravnomjerne raspodjele dobara i imigracije do problema suverenosti u europskom prostoru. Ljetna škola održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog povjerenstva za UNESCO.

Informacije o ljetnoj školi i program možete pronaći na službenim stranicama ljetne škole.