LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Aktivni za posao vol. 2

Otkrijte mogućnosti za razvoj

Iako je od pandemije prošlo dosta vremena ona je uspjela baciti svijet u nesigurno vrijeme, a njezini utjecaji posebno su teško pogodili mnoge od nas, stvarajući izazove u zapošljavanju, mentalnom zdravlju i socijalnom uključenosti.

Iako je od pandemije prošlo dosta vremena ona je uspjela baciti svijet u nesigurno vrijeme, a njezini utjecaji posebno su teško pogodili mnoge od nas, stvarajući izazove u zapošljavanju, mentalnom zdravlju i socijalnom uključenosti.

Institut za stručno usavršavanje mladih u partnerstvu s Centrom za razvoj mladih i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje predstavlja projekt podrške mladima koji nudi prilike za rast, osobni razvoj i podršku u suočavanju s izazovima. Projekt pod nazivom Aktivni za posao vol. 2 je osmišljen kako bi pružio konkretnu podršku mladima, posebno onima koji su se našli u situaciji nezaposlenosti i suočavaju se s drugim teškoćama. Kroz ovaj projekt mladi dobivaju priliku sudjelovati u različitim radionicama, individualnim i grupnim savjetovanjima te aktivnostima koje im pomažu da poboljšaju svoje vještine, razviju samopouzdanje i pronađu put prema zapošljavanju.

Individualna podrška
 
Jedna od ključnih komponenti ovog programa je pružanje individualne podrške mladima u situaciji nezaposlenosti. Iskusni tim stručnjaka, među kojima se ističe psihologinja s višegodišnjim iskustvom u savjetovanju mladih, bit će tu da pruži ne samo stručnu pomoć, već i potrebnu podršku u teškim trenucima. Ova individualna podrška nudi priliku za konkretno rješavanje problema, pruža alate za suočavanje s anksioznošću i depresijom te daje smjernice za napredak u osobnom i profesionalnom životu.

Grupna socijalan podrška
 
Grupna socijalna podrška putem ovog projekta pružit će priliku mladima da se povežu, razmijene iskustva i nauče kako bolje nositi se s izazovima koje je donijelo razdoblje socijalne izolacije. Kroz grupne aktivnosti podrške tijekom tri godine trajanja programa, mladi će dobiti prostor za rast, samopouzdanje i međusobnu podršku.

Uzimajući u obzir potrebu mladih za stjecanjem vještina i pripremu za tržište rada, Institut nudi i radionice usmjerene na jačanje kompetencija za zapošljavanje. Kroz ove radionice, mladi će dobiti smjernice za pisanje životopisa, molbi i poslovnih planova te savjete kako unaprijediti svoje vještine za bolje šanse na tržištu rada.
Iznad svega, program nije samo o podršci u pronalasku posla, već i o izgradnji zajednice mladih koji se podržavaju. Institut stvara okruženje u kojem se mladi osjećaju dobrodošlo, poticajno i gdje se mogu povezati s ljudima koji prolaze kroz slična iskustva.

Pozivamo sve mlade ljude koji se suočavaju s izazovima ili žele poboljšati svoje vještine, razviti se ili jednostavno pronaći podršku u zajednici da se pridruže ovom projektu. Nudimo priliku za rast, učenje i promjenu, gdje svaki mladi pojedinac ima priliku pronaći svoje mjesto i potencijalno unaprijediti svoj životni put.

Kako se uključiti u program?
 
Uključivanje u program je jednostavno! Dovoljno je posjetiti web stranicu i pratiti obavijesti na stranici Instituta (www.isum.hr) kako biste bili informirani o budućim aktivnostima, radionicama i terminima savjetovanja. Tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja i pružimo vam podršku.

Ne čekajte da se prilike pojave same od sebe. Aktivno koračajte prema ostvarenju svojih ciljeva i iskoristite priliku koja vam se nudi. Projekt u Institutu nije samo program podrške - to je prilika za stvaranje bolje i svjetlije budućnosti. Vidimo se!
 
 
Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu poziva Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje od 2023. do 2025. u iznosu od 25.000,00 €. 
FOTO: PHOTO BY FOX