LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rezanje troškova

Osječko-baranjska županija studentima ukida besplatan prijevoz vlakom

Navode kako je jedan od razloga što su se sredstva brzo potrošila i taj što su studenti počeli puno više putovati i koristiti povlastice.

Navode kako je jedan od razloga što su se sredstva brzo potrošila i taj što su studenti počeli puno više putovati i koristiti povlastice.

Osječko-baranjska županija obustavlja sufinanciranje prijevoza vlakom redovitim studentima s prebivalištem na području njihove županije zbog, kako navode, dinamike potrošnje te skori utrošak planiranih sredstava od milijun kuna, prenosi 24sata

Tako će se svi studenti s područja Županije koji su koristili ovu mjeru, moći besplatno voziti do 15. svibnja. 2022. ili do kraja mjeseca ako koriste mjesečnu kartu, priopćili su iz Županije. Upitno je i hoće li ova mjera zaživjeti i u budućnosti.

– Buduća provedba ovog projekta ovisit će o raspoloživim proračunskim sredstvima Županije – priopćili su.

Sufinanciranje prijevoza vlakom koristili su brojni studenti koji su od mjesta prebivališta putovali do mjesta studiranja, a posebice je to dobro došlo u vremenima kada je cijene energenata iz dana u dan sve veća. U 2022. godini u Proračunu Županije prvotno je osigurano 800.000,00 kuna te potom još 200.000,00 kuna.

Navode kako je jedan od razloga što su se sredstva brzo potrošila i taj što su studenti počeli puno više putovati i koristiti povlastice. Osječko-baranjska županija i HŽ započeli su 2019. suradnju na projektu sufinanciranja troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području OBŽ. Od početka 2021. godine Županija u potpunosti sufinancira trošak prijevoza vlakom te je za redovite studente besplatan.

FOTO: PIXABAY