LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Unisport Finals

Osječki studenti nižu uspjehe – 13 novih medalja dodano u športsku kolekciju Sveučilišta

Završnica odigrana u svibnju i lipnju u Rovinju Osječanima je donijela rekordan broj odličja u kolekciji. Tko kaže da je 13 nesretna brojka?! Osječko je sveučilište svojim rezultatima osiguralo i nastupe na Europskom prvenstvu u Portugalu te na Univerzijadi u Beogradu.

Završnica odigrana u svibnju i lipnju u Rovinju Osječanima je donijela rekordan broj odličja u kolekciji. Tko kaže da je 13 nesretna brojka?! Osječko je sveučilište svojim rezultatima osiguralo i nastupe na Europskom prvenstvu u Portugalu te na Univerzijadi u Beogradu.

Studenti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i ove su godine pokazali uspješnost u završnicama državnih športskih natjecanja u svibnju i lipnju. U sveučilišnu je kolekciju dodano 13 novih odličja. U Rovinju je od 16. do 19. svibnja održana završnica UniSport natjecanja na kojem su osječki studenti osvojili rekordan broj odličja za Sveučilište. Četiri su zlata, tri srebra i šest bronci, prenosi Glas Slavonije. 

FUTSAL 

Osječke su studentice u polufinalu pobijedile Splićanke 8:0, no u finalu su ih porazile Zagrepčanke rezultatom 1:3. Takvim su ishodom osvojile srebro za Osijek. Polufinalna utakmica između studenata osječkog i zagrebačkog sveučilišta otišla je u korist Zagreba i to s rezultatom 3:4. Osječke je studente tako dočekala borba za treće mjesto s Tehničkim veleučilištem u Zagrebu te su Slavonci uvjerljivo pobijedili s 4:0 i osigurali si ljetni nastup na Europskom prvenstvu u Portugalu. 

ODBOJKA 

Odbojkašice iz Osijeka tijesno su poražene u poluzavršnici od Riječanki, a u utakmici za broncu izgubile su od Splićanki te u Osijek otišle na četvrtom mjestu. Osječki su odbojkaši pak osvojili drugo uzastopno zlato pobijedivši Sveučilište Sjever u polufinalu te Sveučilište u Zagrebu u finalu. Tom su si pobjedom slavonski dečki osigurali ovogodišnje Europsko prvenstvo te nastup na Univerzijadi u Beogradu 2020. godine  

ŠAH 

Zlato je ove godine završilo u rukama osječkih studentica, no studenti ipak nisu dogurali dalje od četvrtog mjesta. 

TENIS

Osječke tenisačice izborile su završnicu protiv Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Karolina Kovač studentica je koju se mora posebno istaknuti i pohvaliti za borbenost jer je nakon pet setova u odbojkaškoj poluzavršnici putovala 19 kilometara kako bi stigla do teniskog terena i pomogla suigračicama u pohodu na finale u čemu je i uspjela! Zlato je ipak otišlo u ruke Sveučilišta u Zagrebu, a srebro je već na polici u Osijeku. Studenti iz Osijeka ovaj su put osvojili šesto mjesto.

KOŠARKA 

Studentice iz Osijeka osigurale su još jednu broncu za svoje sveučilište. U polufinalu od njih su bile bolje studentice Sveučilišta u Zagrebu, a u finalu su uvjerljivo odigrale protiv Zadranki i osigurale si nastup na Europskom prvenstvu.

RUKOMET

Rukometašice su u Slavoniju odnijele još jednu broncu, a rukometaši srebro odigravši slabiju utakmicu protiv Riječana.

Dokaz o uspješnosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku nije samo 13 odličja. Nastupi športaša na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Portugalu i na Univerzijadi u Beogradu 2020. godine pokazatelj su športske pripremljenosti, uloženog truda i uigranosti studenata i studentica. Čestitamo im na brojnim uspjesima i želimo puno sreće u budućnosti.

FOTO: FACEBOOK/UNISPORT