LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

Osječki studenti imat će najsuvremeniji kampus u Hrvatskoj; radovi i dalje u tijeku

Radove na osječkom kampusu nije zaustavio ni koronavirus pa će tako po završetku radova Osijek postati grad s najsuvremenijim studentskim kampusom.

Radove na osječkom kampusu nije zaustavio ni koronavirus pa će tako po završetku radova Osijek postati grad s najsuvremenijim studentskim kampusom.

Osijeku bi mogli zavidjeti svi studentski gradovi u Hrvatskoj jer se u njemu polako gradi kampus s najsuvremenijim studentskim domom u Hrvatskoj, prenosi RTL Danas. Tako u Slavoniji nastaje mali grad unutar grada koji je poznat po tome što ima posebnu dušu i što odiše pristupačnošću njegovih mještana.

– Strategija razvoja Sveučilišta upravo ide u tom pravcu gdje će svi fakulteti osječkog sveučilišta biti u kampusu. – rekao je Vlado Guberac, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera za RTL.

Veliki dio zgrade prekriven je fotonaponskim ćelijama pa će imati mogućnost zagrijavanja tople vode za tuširanje, grijanja prostorije i proizvodnje vlastite električne energiju. Višak te energije davat će građanima, natrag u mrežu, a kiša koja pada skuplja se u bazenima iz kojih će stizati voda koju će studenti puštati kao vodu iz kotlića.

Radovi su i dalje u tijeku bez obzira na pandemiju koronavirusa, no, naravno, uz pridržavanje svih propisanih uputa.

– Vodimo računa da će sada ovdje živjeti 1300 studenata. Ne samo studirati nego svaki dan živjeti. Pa ćemo se pobrinuti za sportske terene i sve ono što je potrebno za život mladih. – rekao je za RTL Drago Šubarić, dekan Poljoprivredno-tehničkog fakulteta.

FOTO: STUDENTSKI CENTAR OSIJEK