LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski zbor Sveučilišta u Zadru

Orijentacijski tjedan za brucoše u Zadru

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru ove se godine odlično pripremio za dolazak brucoša!

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru ove se godine odlično pripremio za dolazak brucoša!

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru prvi put organizira Orijentacijski tjedan za brucoše koji počinje 12. listopada i traje završno s Brucošijadom, odnosno do 16. listopada 2015. godine  

Orijentacijski tjedan za brucoše obuhvaća niz interaktivnih predavanja, okrugli stol i tematski raspoređena druženja. U ponedjeljak,12. listopada 2015. godine, studentska će pravobraniteljica Karmela Jelčić preuzeti ulogu voditeljice koja će kroz Tour-de-Faks pokazati brucošima sve ključne lokacije. Započet će sa Starim kampusom i nastaviti do zgrade Rektorata, studentske menze pa do prostorija Novog kampusa i sveučilišnih knjižnica. Prvi obilazak započinje u 10 sati, a drugi u 16 sati ispred Studentskog kluba.

U utorak, 13. listopada, bivši predsjednik Studentskog zbora Pavao Parunov i sadašnja zamjenica predsjednika Studentskog zbora Anabela Memišević predstavit će studentima rad Studentskog zbora i mogućnosti koje im on pruža. Neke od tih su prijavljivanje studentskih projekata, sudjelovanje u Povjerenstvima i Odborima, predstavništvo studenata i slično. Predstavljanje započinje u 19 sati u Studentskom klubu, a studenti će imati priliku nakon predavanja postavljati pitanja studentskim predstavnicima te na taj način saznati kakve su im mogućnosti u razdoblju studija, uz nastavne obveze.

U srijedu, 14. listopada, na predavanju u 19 sati u Studentskom klubu govorit će se o studentskom standardu. Student-predavač Tonči Cvrlje, koji je član Lokalnog povjerenstva za kontrolu prehrane studenata, izložit će važan segment studentskog standarda za studentsku prehranu. Predavanju će se pridružiti student-predavač Marko Malbaša, član Povjerenstva za evaluaciju pristiglih prijava na natječaj za smještaj u Studentskom domu 2015/2016, koji će obrazložiti proceduru prijava na natječaj za Studentski dom.

Na kraju će se predavanju pridružiti predstavnica Student-servisa koja će studentima omogućiti uvid u postupak prijave u Student-servis te način traženja posla, kao i probleme na koje studenti mogu naići tijekom obavljanja studentskih poslova. 

Nakon predavanja, u 20:30 sati, u Studentskom će se klubu održati „Večer društvenih igara" na kojoj će studenti imati priliku da se druže i upoznaju uz raznolike društvene igre. 

U četvrtak, 15. listopada, u 19 će se sati u prostorijama Studentskog kluba održati okrugli stol studentskih udruga pod nazivom „Studentski aktivizam" na kojem će predstavnici studentskih udruga govoriti o radu i potrebama aktivnog djelovanja studenata u studentskim udrugama. Sudionici okruglog stola su: Klub studenata učiteljskog studija, Udruga studenata psihologije - Kasper, Udruga studenata geografije, ESN Zadar i drugi. Nakon okruglog stola, točnije u 20:30 sati, organizirano je druženje ispred DHM-a, a u 22 sata započinje warm-up za Brucošijadu u Q-Baru.

U petak, 16. listopada, u 17 sati na terenu ŠRC Franka Lisice (iza Studentskog doma) održat će se utakmica malonogometne sveučilišne lige. Istoga dana u 22 sata započinje Brucošijada na kojoj će nastupiti grupa Elemental i DJ Bake Junior. Studenti koji podignu narukvicu u Studentskom klubu, svakog radnog dana od 9 do 21 sat, uz predočenje iksice, osigurat će si besplatan ulaz. 

FOTO: Facebook


Svi smo mi bili zbunjeni brucoši i sigurno nam je svima bio potreban jedan ovakav tjedan. Ovakva organizacija Studentskog zbora zaslužuje svaku pohvalu. Pozivaju se svi brucoši, ali i drugi studenti, da se pridruže nizu predavanja i zanimljivih druženja u sljedećem tjednu!