LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Duhovni program

Organiziraju se duhovne vježbe u šutnji za studente i mlade u dobi do 35 godina

– Duhovne vježbe su za one osobe koje žele urediti svoj život po Božjem. Za one osobe koje mogu i žele proživjeti sedam dana osamljivanja, tišine, odmaka od svijeta, intenzivne osobne molitve i produbljivanja molitvenih iskustava kroz razgovore s pratiteljem. – poručuju iz SKAC-a.

– Duhovne vježbe su za one osobe koje žele urediti svoj život po Božjem. Za one osobe koje mogu i žele proživjeti sedam dana osamljivanja, tišine, odmaka od svijeta, intenzivne osobne molitve i produbljivanja molitvenih iskustava kroz razgovore s pratiteljem. – poručuju iz SKAC-a.

Studentski katolički centar Palma organizira ignacijevske duhovne vježbe u šutnji – program pod nazivom Više u dubinu. Održat će se od 30. prosinca 2020. do 6. siječnja 2021. u Hrvatskom Leskovcu na adresi Leskovački brijeg 15, kod karmelićanki BSI. 

– Duhovne vježbe su za one osobe koje žele urediti svoj život po Božjem. Za one osobe koje mogu i žele proživjeti sedam dana osamljivanja, tišine, odmaka od svijeta, intenzivne osobne molitve i produbljivanja molitvenih iskustava kroz razgovore s pratiteljem. – ističu organizatori.

Navode i da vježbe uključuju zajedničku kontemplativnu molitvu, nagovore – točke za razmatranje, osobnu molitvu, razgovore s pratiteljem, osobni osvrt na dan, molitvu pred Presvetim. Vodit će ih duhovnik p. Tomislav Špiranec sa suradnicima.

Sudjelovati mogu studenti i mladi u dobi do 35 godina, ali je broj mjesta ograničen. Prijave za sudjelovanje vrše se ispunjavanjem prijavnice na poveznici najkasnije do 20. prosinca 2020.  

Iz SKAC-a također poručuju da je prije prijave potrebno pročitati uvjete sudjelovanja dostupne na njegovoj službenoj stranici, a daju i uvod u same vježbe:

– Ulazeći u duhovne vježbe zapravo ulaziš u igru s Bogom. Kao dijete s Ocem igraš se koristeći maštu, razum i sjećanje, prepuštajući se blagom vodstvu Onoga koji te odgaja. Bog se želi igrati s nama, kao otac sa svojom djecom, jer mi jesmo ovisni o Njemu, jer ne dohvaćamo cjelokupnu stvarnost, jer ne možemo poimati sve što On poima niti On to očekuje od nas. Pa kao što otac ili majka djecu kroz igru uče i brojeve i abecedu, tako nas Bog kroz igru uči zašto smo stvoreni, tko je On, kako s Njime možemo u slobodu i poniznost te kako unići u Njegovu ljubav i tako sustvarati ovaj svijet.

Već se stvaranjem Bog zaigrao. A vrhunac te igre dogodio se pri utjelovljenju i rođenju našega malog Boga. Božić nije došao kao veliki snažni superjunak, nego je odabrao biti jedan od nas, doći kao nejače, posve ovisan o dvoje ubogih ljudi. Rastao je i igrao se, i učio i radio, i činio sve kao i mi da nam ukaže koliko je važno prihvatiti svoju čovječnost i svoje životne okolnosti.

Baš o ovome Božiću imaš priliku prihvatiti rođendanski poziv na igru. Božić te zove da ideš s Njime više u dubinu, da zajedno ronite u oceanu Očeve ljubavi. Želi ti pokazati koliko je duboka i široka i visoka Božja ljubav. Želi pjevati i vježbati, šutjeti i razgovarati, grliti se i igrati, plakati se i smijati, slaviti i služiti s tobom. Ta rođendanska zabava odvija se u Hrvatskom Leskovcu kroz duhovne vježbe u šutnji u organizaciji SKAC-a. 

FOTO: PIXABAY