LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

Opremi školarca: prikuplja se školski pribor za djecu na nekoliko fakulteta

Na Fakultetu političkih znanosti, Učiteljskom fakultetu, Filozofskom fakultetu i na Kampusu prikupljat će se školski pribor za djecu štićenike udruge DORA.

Na Fakultetu političkih znanosti, Učiteljskom fakultetu, Filozofskom fakultetu i na Kampusu prikupljat će se školski pribor za djecu štićenike udruge DORA.

Tim dobrotvorne i ekološke aktivnosti u sklopu projekta udruge eSTUDENT Nepotrebno je nekome potrebno, u suradnji s udrugom DORA organizira humanitarnu akciju s ciljem opremanja potrebite djece za školu. Akcija počinje 9. ožujka i traje do 13. ožujka 2020. godine, a u tom će se periodu, u razdoblju od 10 do 15 sati, prikupljati olovke, bojice, flomasteri, tehničke olovke, pastele, tempere, vodene boje, neispunjene bilježnice, torbe za školu, geometrijski pribor, kalkulatori i kolaži na Fakultetu političkih znanosti, Učiteljskom fakultetu, Filozofskom fakultetu te na Kampusu Borongaj

Humanitarna organizacija DORA, kojoj će se donirati prikupljene stvari po završetku projekta, djeluje od 1991. godine kao jedna od prvih i vodećih udruga na području skrbi o djeci i mladima. Njezini su štićenici djeca bez jednog ili obaju roditelja, djeca iz obitelji s većim brojem djece, zlostavljana djeca, bolesna, ali iznimno marljiva, nadarena i uporna. Financira se isključivo donacijama, zahvaljujući radu volontera u zemlji i inozemstvu. Dva su osnovna projekta koje provodi tijekom cijele godine: Želim biti... i Djeca za djecu DORE. Oba imaju isti cilj: prikupiti sredstva za pomoć djeci i mladima u potrebi – njezinim štićenicima.

eSTUDENT je akciju proveo i prošle godine pod nazivom Daj i ti nekome šansu, a cilj joj je bio prikupiti zdravu hranu i potaknuti mlade ljude, studente i zajednicu na sudjelovanje u humanitarnim akcijama jer tako mogu nekomu promijeniti i uljepšati život. Prikupljeno je 720 komada zdravih namirnica među kojima su se nalazile teglice meda, čajevi, biljna mlijeka, prirodni sokovi, orašasti plodovi i pekmezi te je donirano udrugama Dajmo im šansu i Krijesnica.

FOTO: PIXABAY