LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Javni prijevoz

Omogućeno je produljenje ZET-ovih studentskih pretplatnih karata

Studentima i učenicima znatno je olakašano produljenje ZET pretplatne karte jer će od 21. kolovoza studenti, odnosno od 1. rujna učenici, istu moći produžiti na prodajnim mjestima ZET-a.

Studentima i učenicima znatno je olakašano produljenje ZET pretplatne karte jer će od 21. kolovoza studenti, odnosno od 1. rujna učenici, istu moći produžiti na prodajnim mjestima ZET-a.

Studenti od 21. kolovoza mogu produljiti svoju ZET pretplatnu kartu i to sasvim jednostavnu ako već posjeduju iskaznicu, dok će oni koji ju nemaju prvo morati napraviti.

Studenti koji već imaju iskaznicu svoju kartu mogu produljiti na svim prodajnim mjestima ZET-a, ali i kioscima iNovina i Tiska bez ikakve komplikacije s papirologijom jer se status produljuje temeljem elektroničke baze (ISAK). Produljenje statusa ne naplaćuje se, niti je potrebna nova fotografija, pod uvjetom da je fotografija primjerena godinama starosti, već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podaci na postojećoj kartici korisnika.

Ako bude slučaj da se ustanova koju školarci ili studenti pohađaju ne nalazi u sustavu, na što prijevoznik ne može utjecati, za produljenje profila postojećih pretplatnih karata, potrebno je dostaviti na prodajno mjesto ZET-a i prethodno ovjeren obrazac Zahtjeva.

Iz ZET-a navode još nekoliko uputa namijenjenih onima koji imaju prebivalište na niže navedenim područjima:
  • učenici prvih razreda srednjih škola i studenti prve akademske godine kojima je prebivalište na području gradova Velike Gorice i Zaprešića, moraju ovjeriti Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji koju pohađaju, kao i u nadležnoj službi Grada
  • redoviti studenti, kao i učenici s prebivalištem na području općina Bistra, Stupnik, i Luka, obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine
  • učenici i studenti druge, treće ili četvrte godine s područja Velike Gorice i Zaprešića za produljenje profila neće trebati ovjeravati Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji i poglavarstvima, već će potrebno ažuriranje podataka na postojećoj Pretplatnoj karti moći obaviti, već od 21. kolovoza na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima Tiska i iNovina ako će se nalaziti u odgovarajućoj elektroničkoj bazi podataka.
Više informacija možete pronaći na poveznici.