LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentske pogodnosti

Omogućeno besplatno putovanje vlakom studentima Primorsko-goranske županije

Studenti Primorsko-goranske županije od sada mogu besplatno putovati kući vlakom i to neograničen broj puta.

Studenti Primorsko-goranske županije od sada mogu besplatno putovati kući vlakom i to neograničen broj puta.

Studenti Primorsko-goranske županije od sada mogu besplatno putovati kući vlakom zahvaljujući PGŽ-u i HŽ-u koji putnički prijevoz sufinanciraju u 50%-tnom iznosu. Ugovor je potpisan 16. siječnja ove godine, a odnosi se na sve studente s prebivalištem na području ranije navedene županije.

Uz autobus ili vožnju automobilom s ljudima koji žive blizu rodnog mjesta stanovanja studenata, zbog predugog trajanja puta i male razlike u iznosu cijene istoga, studenti se nerijetko odluče na spomenute opcije putovanja, umjesto da se kući vrate vlakom.

Međutim, sada kada je vlak postao besplatan za studente spomenute županije, sigurno će veći broj njih početi putovati vlakom i češće odlaziti kući jer je riječ je o neograničenom broju besplatnih pojedinačnih putovanja.

Ugovor su potpisali župan Zlatko Komadina i Uprava HŽ Putničkog prijevoza predvođena predsjednikom Željkom Ukićem i članom Damirom Rubčićem, a evo što je o tome rekao župan Komadina, kako stoji na stranici Hrvatskih željeznica:

– Koristeći besplatan prijevoz vlakom, uz to što će imati dovoljno vremena za spremanje ispita tijekom vožnje, vjerujem da će studenti steći naviku da vikendom dolaze kući te da će onda tu i ostati i pronaći radno mjesto, a ne iseljavati iz Hrvatske. – rekao je Komadina dodavši kako je PGŽ za sufinanciranje ovog projekta osigurala sredstva u iznosu do 150 000 kuna s PDV-om.

Na temelju potvrde obrazovne ustanove o statusu redovnog studenta i identifikacijskog dokumenta iz kojega je vidljivo prebivalište na području PGŽ-a redovni studenti trebaju izraditi pametnu karticu HŽPP-a, čija je cijena izrade profila 50 kn te donijeti fotografiju. S pametnom karticom studenti će pojedinačne karte kupovati na blagajnama kolodvora, dok će studentima koji posjeduju pametnu karticu profil biti dodijeljen na postojeću karticu. Prijevoz studenata osiguran je u 2. razredu redovnih vlakova.

FOTO: PIXABAY